Sute de copii cu dizabilități vor beneficia gratuit de hidroterapie la Timişoara

Peste 450 de copii cu dizabilități din județul Timiș vor beneficia de programul gratuit de hidroterapie, după ce proiectul derulat de Asociația ”Școala Mamei Junior” s-a clasat pe prima poziție la o competiție derulată online.

Este vorba de Campionatul de Bine, ediția a V-a, organizat de Bursa Binelui, în cadrul căreia au fost înscrise 140 proiecte sociale, implementate de 101 organizații neguvernamentale.

Pentru proiectul ”Susține hidroterapia” au donat 1.592 de persoane, suma totală ridicându-se la 47.778 de lei. În urma competiției, programele câștigătoare vor fi recompensate cu premii în valoare de 5.000 de euro pe proiect. ”Un lucru extrem de important pentru care vă mulțumim este faptul că numărul copiilor care beneficiază de acest proiect crește de la an la an. Fără dublarea sumei, bugetul nu ar fi reușit să acopere costul bazinului, așa că vă mulțumim din suflet”, a declarat Ioana Vârtosu, reprezentant al Asociației ”Școala Mamei Junior”.

În Timiș sunt înregistrați aproximativ 2.000 copii cu grad de handicap, iar aproape un sfert beneficiază gratuit de hidroterapie. Costul unei astfel de ore pentru un copil este de 20 lei, iar 1.000 de lei costă tratamentul pe o perioadă de un an, împreună cu participarea la două concursuri de înot.

Beneficiarii terapiei în apă sunt copii născuți prematur, cu tetrapareze sau alte afecțiuni locomotorii, cu autism, cu sindrom Down, cu afecțiuni senzoriale (cecitate sau surditate), cu vârste de la trei luni la 18 ani.

Majoritatea provin din internatele școlilor cu nevoi speciale din Timișoara. Statistica ne arată că, în cei șapte ani de când ”Școala Mamei Junior” oferă gratuit ședințe de hidroterapie, șapte la sută dintre copiii prematuri sau cu tetrapareză au început să meargă fără susținere, zece la sută au fost înscriși pe parcurs la o grădiniță, iar patru tineri au ajuns pe băncile unei facultăți.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns