Viaţa sub TEROARE! Ce a păţit o timişoreancă de 80 de ani

burlane

Mulţi timişoreni sunt nevoiţi să trăiască sub teroare din cauza delăsării autorităţilor locale. O parte dintre locuitorii zonei Cetate au de suportat şicanele făcute de membrii unor clanuri de ţigani care au pus stăpânire pe clădiri-simbol ale urbei.

Este şi cazul unei timişorence în vârstă de 80 de ani care, în loc să-şi vadă liniştită nepoţii crescând, trebuie să înfrunte ţiganii cu stoicism. După ce a suferit ani de zile din cauza celor care au pus stăpânire pe aproape tot imobilul în care locuieşte (în zona centrală a oraşului), timişoreanca a fost nevoită să scoată din casă un ţigan care a ameninţat-o că o evacuează din locuinţă, pentru că el face parte din clanul Cârpaci.

Totul a pornit în urmă cu câteva zile, când un vecin al femeii a fost abordat pe stradă de un grup de persoane care au promis că le vor schimba jgheaburile. Înţelegerea de la început s-a transformat, la finalul lucrării (una de mântuială, spune femeia), într-o adevărată jecmăneală. Pentru circa şase metri de burlane schimbate, cei opt ţigani au cerut o sumă imensă.

Sub presiunea celor opt, vecinul femeii a fost nevoit să-şi scoată de la CEC economiile pentru a-i plăti, conştient fiind că a făcut o greşeală lucrând cu ei. După câteva zile, în 5 octombrie, la poarta imobilului a sunat un tânăr de circa 20 de ani. Necunoscându-l, femeia nu i-a deschis. Bărbatul a forţat uşa şi a intrat în imobil.

„Avea mulţi bani în ambele mâini şi mi-a cerut să-i dau 800 de lei spunând că-i sunt datoare pentru jgheaburile realizate. I-am spus că nu este adevărat şi i-am cerut să plece. M-am îndreptat spre telefon pentru a anunţa poliţia, pentru că nu voia să părăsească locuinţa. A venit după mine în casă. Norocul meu a fost că a ieşit vecinul şi a reuşit să-l scoată afară din imobil. Şi acum mă ia groaza când mă gândesc la acea întâmplare. Mi-e pur şi simplu frică să mai ies din casă!”, spune pensionara, care a preferat să rămână anonimă, din motive lesne de înţeles.

Timişoreanca a anunţat poliţia şi chiar le-a oferit anchetatorilor imaginile de pe camerele de supraveghere. De abia la vederea acestora şi-a dat seama că în casa scării, cu ţiganul care a ameninţat-o mai intrase o persoană care, probabil, a observat camerele video şi s-a întors cu spatele la acestea. Cu toate că a trecut aproape o lună de la această întâmplare, timişoreanca nu a primit nici un răspuns în acest caz.

Poliţia confirmă că a luat la cunoştinţă cazul pensionarei. Mai mult, cele două persoane au fost identificate şi urmează ca fiica femeii să se prezinte la Secţia 1 Poliţie pentru a discuta în amănunt concluziile anchetei. Din câte reiese din ancheta oamenilor legii, cele două persoane au dorit să facă nişte lucrări la burlane, femeia a spus că nu vrea, iar cei doi au plecat.

Pensionara bănuieşte că cei doi au fost trimişi de cel care a cumpărat aproape tot imobilul în care ea locuieşte. În Timişoara, asemenea practici s-au mai întâlnit. Este de înţeles grija bănăţencei, care a fost nevoită ani de zile să înfrunte diferite şicane. Ea îşi aduce aminte cum, atunci când au fost plecaţi din ţară, cei din familia care a cumpărat aproape tot imobilul au lăsat presiunea la robinete foarte mică şi, în acelaşi timp, au lăsat deschise robinetele din boxe.

Astfel, dacă se dădea drumul la presiune mai mare în imobil, se inundau boxele. Prin urmare, oamenii au fost nevoiţi să deschidă robinetele doar când aveau strictă nevoie şi atunci se dădea alarma în imobil, să se ştie că s-a dat drumul la apă.

Este trist că mulţi timişoreni au ajuns în situaţia de a convieţui cu diferite specimene care le transformă viaţa într-un calvar, profitând de indiferenţa autorităţilor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “Viaţa sub TEROARE! Ce a păţit o timişoreancă de 80 de ani

  1. ha ha ha politia este manjita cu carpaci asta .cine nu doreste sa fie adus in tara unde este condamnat?cui ai este frica de ce o sa spuna asta .chir renasterea nu ne poate informa?

  2. Treaba ăsta cu burlane și țigani se intampla de mult timp în Timișoara! S-a ajuns și mai rău decât I s-a întâmplat doamnei!

  3. Un oras din care vreau sa plec.Este sufocat de tigani.Aici as vrea sa ramana doar ei si cei ce le-au „inlesnit” acapararea orasului. Timisoara „a fost” dar nu mai este nimic si nici nu va mai fi decat , simplu, o tiganie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *