Viaţa a mii de şoferi şi pasageri depinde de o… oglindă! E vorba despre drumul ce leagă Timişoara de Europa civilizată

oglinda rutiera

Multe dintre lucrurile făcute de mântuială în România au fost schimbate doar în urma producerii unor tragedii. A fost nevoie de apariția unor evenimente nefericite pentru ca autoritățile să deschidă ochii și să reacționeze.

Sesizările pertinente, indiferent din partea cui ar veni, menite să atragă atenția asupra unor nereguli care periclitează sănătatea, bunăstarea și chiar viața românilor rămân, adesea, fără ecou, dacă nu sunt însoțite, ulterior, și de sacrificii omenești.

Într-o situație asemănătoare se poate înscrie și o problemă de interes local. Deși autoritățile timișene au fost încunoștiințate despre faptul că șoferii își pun viața în pericol aproape de intrarea în comuna Becicherecu Mic, nu au luat nici o măsură pentru a remedia problema.

Mai exact, la trecerea la nivel cu calea ferată fără bariere de la intrarea în localitate (dinspre Timișoara) – drum tranzitat zilnic de mii de autovehicule, care face legătura cu Vama Cenad şi, mai departe, cu Europa Occidentală, a fost furată oglinda de asigurare pentru șoferi.

Montarea acesteia s-a făcut cu un scop precis: de a oferi o mai bună vizibilitate conducătorilor auto, ea fiind extrem de redusă din cauza unghiului ascuțit rezultat ca urmare a întretăierii căii ferate cu șoseaua respectivă. Din acest motiv, în locul cu pricina, a fost amplasată o oglindă rutieră, extrem de eficientă în astfel de situaţii.

În lipsa acesteia, este aproape imposibil pentru șoferi să se asigure înainte de a traversa calea ferată, doar printr-o simplă întoarcere a capului.

Despre această situație au luat la cunoștință, cu ceva timp în urmă, Poliţia Timiş și Direcția Regională de Drumuri și Poduri Timişoara. Degeaba!

Oglinda cu pricina lipsește în continuare, dovadă că autorităților puțin le pasă că viața șoferilor și a pasagerilor este pusă în pericol atunci când traversează calea ferată respectivă.

Problema devine şi mai gravă acum, pe perioada iernii, când ceaţa şi nebulozitatea atmosferică obstrucţionează şi mai mult vizibilitatea conducătorilor auto.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Viaţa a mii de şoferi şi pasageri depinde de o… oglindă! E vorba despre drumul ce leagă Timişoara de Europa civilizată

  1. Ca să nu mai zic de vegetația abundentă din aceste pasaje la nivel cu calea ferată. Din cauză că administratorul terasamentului nu se mai obosește să tundă arbuștii și buruienile din aceste zone, pentru șoferi vizibilitatea e o mare problemă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *