Vi se pare că e frig în vestul țării? Nu porniți centralele, facturile vă vor da fiori

Fără apă rece, apă caldă și căldură, joi, pe opt străzi mari și late din Timișoara

Ne aşteaptă un sezon rece infernal, în care facturile la întreţinere vor exploda. Este avertismentul specialiştilor, care spun că scumpirea gazelor şi electricităţii va avea efect de domino. Tariful pentru gaz crește cu peste 100% de la 1 octombrie, cel pentru electricitate a crescut deja cu peste 50%, iar preţul lemnului s-a triplat.

CITEȘTE ȘI: Se fură bani de pe card la restaurant. Cum ne putem proteja

”Se întâmplă ceea ce noi arătăm de nouă luni de zile. Tendința de creștere este una mare. Am tras de peste 3 luni semnale că vom avea facturi cu 75-105 % mai mari, dar am fost luați în derâdere, din păcate. Toate aceste elemente vin peste români, care sunt nevoiți să scoată bani din buzunar sau să ”stingă becul”, așa cum era o recomandare recentă și să oprească centrala termică.

Dincolo de aceste elemente, situația este una foarte gravă și cu cât întârziem, ea se va agrava mai mult. La nivelul consumatorilor, nu mai există elemente pe termen scurt pe care să o abordeze, singura abordare este la nivelul unor politici și a unor planuri de măsură de securitate asupra cărora trebuie să ne îndreptăm în momentul de față”, a declarat Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energie Inteligentă.

Următorul sezon rece va aduce facturi mai mari la încălzire pentru aproape toți românii, fie că vorbim despre cei care utilizează centrale de apartament, ori despre cei care sunt racordați la sistemele centralizate de termoficare. Cauza – creșterea prețului gazelor naturale. Pe lângă Legea consumatorului vulnerabil, aflată încă în Parlament, autoritățile au anunțat că mai au în plan o schemă suplimentară de ajutor pentru plata facturilor la energie, însă, deocamdată, nu se cunosc detalii.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Vi se pare că e frig în vestul țării? Nu porniți centralele, facturile vă vor da fiori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *