O staţiune din Alpi a găsit o metodă inedită de supraviețuire, după ce pârtiile și teleschiurile s-au închis din cauza lipsei zăpezii

O stațiune din Alpi atrage turistii într-un mod inedit

Într-un sat din Alpi, din Austria, schiorii au cedat locul pasionaţilor de ciclism montan pe pârtiile de schi, o nouă metodă de supravieţuire pentru o regiune nevoită să se adapteze lipsei zăpezii. În zonă nu mai ninge, iar acest fenomen este asociat încălzirii globale.

Staţiunea Sankt Corona am Wechsel, situată la o oră spre sud de Viena, n-a fost lipsită de turişti în această vară, pârtiile, cărările şerpuitoare şi traseele sale atrăgând biciclişti de toate vârstele.

Înainte de această reconversie, „eram o destinaţie 100% de iarnă”, a declarat pentru AFP Karl Morgenbesser, care conduce un parc de aventură din Sankt Corona am Wechsel. „Acum trebuie să luăm în considerare schimbările climatice, iar verile sunt înfloritoare”, a adăugat el.

De-a lungul anilor, acest fost instructor de schi a asistat la împuţinarea zăpezii, tendinţă care se va accelera în deceniile următoare în zonele situate la altitudini sub 1.500 de metri, după cum au avertizat experţii ONU în domeniul climei (IPCC) într-un raport publicat la începutul lunii.

Alpii au „pierdut” aproape o lună de ninsoare în ultima jumătate de secol

Sute de teleschiuri s-au închis deja în Alpi, munţi care au pierdut aproape o lună de ninsoare la altitudini mici şi medii în ultima jumătate de secol.

Austria, o ţară bogată în ţinuturi montane, se află în prima linie. Din 2014, Sankt Corona am Wechsel, aflată la o altitudine de 900 de metri, şi-a demontat infrastructura dedicată sporturilor de iarnă, în timp ce numărul schiorilor a scăzut la 25.000 comparativ cu 70.000 în urmă cu 20 de ani.

Un rollercoaster cu aspect de tobogan, zone pentru practicarea escaladei şi trasee pentru ciclism montan au fost deschise între timp, Morgenbesser revizuind în totalitate modelul economic al staţiunii, care se concentrează în prezent pe zilele însorite.

Satul alpin din Austria a devenit una dintre destinațiile preferate de pasionații de ciclism montan

Odată cu dezvoltarea bicicletelor electrice, care facilitează ascensiunile pe două roţi, satul cu 400 de locuitori a devenit una dintre destinaţiile preferate de pasionaţii de ciclism montan din Austria.

În plus, practicarea sporturilor în aer liber a fost impulsionată de pandemia de coronavirus.

sursa: digi24.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns