Vestigii sfinte salvate de la pieire. Se dorește o implicare mai mare a comunității

biserica nadas

Deputatul Adrian Pau (PSD Timiş) face apel la sprijinirea unor inițiative care au ca scop păstrarea identității culturale şi religioase a Banatului. Una dintre temele subliniate se referă la acțiunea unui grup de inițiativă care a demarat deja o serie de acțiuni legate de păstrarea și conservarea vestigiilor sfinte ale Bisericii Ortodoxe de la Nadăș, care a fost construită în 1898 şi a ajuns într-un stadiu avansat de degradare.

”Un grup de inițiativă condus de preotul Vasile Suciu și sprijinit de conducerea Mitropoliei Banatului a reușit să stopeze pentru moment degradarea lăcașului de cult, dar asta nu este suficient. E nevoie încă de o mai mare implicare, atât materială cât și organizațională. Eu consider ca astfel de acțiuni trebuie sprijinite și de autoritățile locale și județene, pentru că vizează însăși identitatea noastră”, susține deputatul Adrian Pau.

La rândul său, preotul paroh Vasile Suciu a declarat că, deocamdată, s-a reușit consolidarea fundației, realizarea centurilor de legare a zidurilor și a pilaștrilor contrafort, dar mai sunt necesare multe lucrări pentru consolidarea turnului și protejarea zidurilor:

”Avem sprijinul Mitropoliei Banatului, care a hotărât reînființarea Filiei Nadăș și toți cei care consideră că păstrarea valorilor noastre este un deziderat major pot face donații la Biserica Ortodoxă din Nadăș sau în cont iban: RO87BRDE360SV16010763600”.

Pe de altă parte, parlamentarul PSD Adrian Pau consideră că, în contextul în care în localitățile timișene sunt multe astfel de ruine care identifică aceste meleaguri, se impune o implicare civică mai mare.

”Suntem mândri de identitatea noastră, dar trebuie să o păstram și acest lucru se face prin fiecare dintre noi. În cazul Nadăș, am fost plăcut surprins că pe lângă donațiile în bani au fost, alături de preotul Vasile Suciu și grupul de inițiativă, enoriași ai locului care au contribuit prin muncă la lucrările de conservare”, a mai menționat parlamentarul de Timiș.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *