Dreptatea se împarte la primărie, într-o comună din Timiş

lenauheim 1

În lumea satului existau câteva figuri emblematice – primarul, învățătorul, medicul și polițistul. În timp, personalitatea unora s-a pierdut în fața sătenilor, însă de la caz la caz au rămas câteva persoane influente în comune, iar atunci când omul trebuie să își rezolve o problemă apelează la… primar.

Fie că vrea să afle dacă are dreptul la pensie, dacă vecinul are sau nu mai mult teren decât el sau dorește să știe de ce acte are nevoie pentru întocmirea vreunui dosar ce-i trebuie pe la vreo instituție din Timișoara.

În biroul primarului din Lenauheim au loc, atunci când e nevoie, întâlniri între dascăli, părinți și polițiști, dacă situația o impune. Cazurile care trebuie mediate de primar sunt diverse.

Într-o familie, soțul nu lasă suficienți bani soției. La rândul ei, doamna consideră că o sfidează și, prin urmare, nu își mai trimite copilul la școală spunând că nu a avut bani pentru caiete. Pentru că neînțelegerile din gospodărie nu pot fi rezolvate, se ajunge la primar, iar în biroul acestuia se împarte dreptatea și copilul ajunge la școală cu caietul în ghiozdan.

Ilie SuciuSunt însă și situații în care primarul încearcă să afle dacă nu cumva reclamatul sau reclamata umblă cu… ”cioara vopsită”, în speranța că dacă i se va da dreptate va crește în ochii reclamantului sau a reclamantei.

”Trebuie să îi ascultăm pe toți și să încercăm să-i ajutăm”, spune primarul Ilie Suciu.

Tocmai de aceea nu puține au fost și situațiile în care edilul a avut… misiunea să reaprindă flacăra iubirii în sufletele soților care, la un moment dat, au trecut prin momente tensionate.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns