Vești BUNE pentru mii de bănăţeni: NU vor mai plăti această taxă începând de ASTĂZI

Persoanele care nu realizează venituri nu vor mai fi obligate la plata asigurărilor sociale de sănătate (CASS). Măsura intră în vigoare de joi, după ce actul normativ care modifică Codul Fiscal a fost publicat în Monitorul Oficial.

Totuși, cei care vor dori însă să aibă asigurări de sănătate o vor putea face în două moduri, să plătească CASS lunar sau la data la care au nevoie de servicii medicale, informează libertatea.ro.

Persoanele care vor alege să plătească asigurarea de sănătate vor fi obligate să plătească 5,5% din salariul minim brut pe economie pe o perioadă de cel puțin 12 luni consecutive, începând cu luna în care se depune declarația de înregistrare în evidența persoanelor fizice care nu realizează venituri. Cum salariului minim brut pe economie, este de 1.250 de lei, persoanele fizice care nu realizează venituri sunt obligate să plătească 68,75 de lei pe lună,adică 825 de lei pe an.

Cei care vor să plătească doar atunci când au nevoie de doctor pentru serviciile medicale care nu sunt gratuite, pentru aceștia contribuția se calcula aplicând cota individuală de contribuţie asupra bazei de calcul reprezentând valoarea a de şapte ori salariul minim brut pe ţară.

Concret contribuția la sănătate va fi în cotă de 5,5% aferentă unei baze de calcul egale cu de şapte ori salariul minim pe economie. Astfel, CASS pentru şapte luni va fi în cuantum de 481,25 lei .


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns