Veşti bune pentru locuitorii unui oraş din Banat, vor fi create 500 de locuri de muncă

otelu rosu 1

Primarul Luca Mălăiescu are încredere în firma poloneză, care a început procesul de preluare a companiei Mechel. Dacă se vor crea până la 500 de locuri de muncă, există șanse ca parte din oțelarii plecați în străinătate să se întoarcă acasă.

Zilele trecute city managerul Adi Trușcă a purtat discuții, din nou cu reprezentantul companiei poloneze, care controlează Laminorul Danube Metallurgical Enterprise:

În prima fază vor fi angajați 250 de persoane la oțelărie și încă 250 în a doua fază, dacă vor aduce și un laminor nou. City managerul Adi Trușcă a discutat zilele trecute cu directorul polonez care a fost la noi. Este o companie foarte mare, este cea mai mare din Polonia și una dintre cele mai mari din Europa, sunt oameni foarte serioși și atâta timp cât au depus deja la Agenția de Mediu să primească autorizațiile necesare, oamenii au venit cu intenții serioase. Mai mult decât atât am rămas foarte surprins, pe declarația de impunere pe care au făcut-o către Primăria orașului Oțelu Roșu, dacă Mechel a avut 400.000 de lei pe an, ei au depus declarația de impunere cu o sumă de 800.000 de lei pe an, dublă, deci e clar că oamenii vor să facă ceva”, ne-a declarat edilul orașului Oțelu Roșu.

Primarul orașului de pe Valea Bistrei a mai precizat că are asigurări din partea companiei poloneze că până în toamnă vor face tot posibilul să facă angajări.

Sunt convins că, dacă salariile vor fi la un nivel satisfăcător ar veni oameni și din alte părți, poate și din străinătate s-ar întoarce. Am stat de vorbă cu foarte mulți care sunt plecați, cei mai tineri care au copii este greu de crezut că se vor mai întoarce, care sunt un pic mai în vârstă de generația medie s-ar întoarce pe un salariu de 600- 700 euro pe lună acasă. Firma poloneză nu a cumpărat fabrica, însă au căzut de acord cu proprietarii și au plătit o anumită sumă de bani către Ministerul de Finanțe, către ANAF. Compania Mechel avea datorii de 20 de milioane de euro din ce știu eu și a fost sechestru pus pe toate activele Târgoviște, Buzău, Oțelu, Câmpia Turzii și ca să degreveze restul  obiectivelor au căzut de acord să dea Combinatul de la Oțelu Roșu”, ne-a mai adăugat primarul orașului Oțelu Roșu.

 

expressdebanat


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *