VEŞTI BUNE pentru locuitorii unei comune din Timiş: reţea de gaz şi noi locuri de muncă! Mai sunt câteva parcele libere

Printre localitățile din apropierea Timișoarei care au cunoscut o dezvoltare atât în zona rezidențială, cât și în cea economică, Remetea Mare ocupă un loc important. Când spunem aceasta nu ne referim la bunele intenții, ci doar la realitate.

Astfel, în materie de locuire, extinderea din noile cartiere, atât în reședința comunei, cât și în localitatea aparținătoare Ianova se pare că și-a atins limita. Astfel, în planul urbanistic zonal de la Remetea Mare, circa 95 la sută dintre noile clădiri de locuit sunt edificate.

La șapte kilometri distanță, în noul cartier din Ianova doar câteva parcele nu sunt ocupate. Primăria urmează să facă un inventar, pentru ca apoi să le redistribuie tot celor tineri.

Citeşte şi: Mesajul cutremurător al Papei Francisc: „Folosirea telefonului în timpul mesei reprezintă începutul războiului”

O veste bună este și faptul că în 2017, locuitorii acestui sat vor avea rețea de gaz. În perimetrul economic al comunei, anunțul că un investitor mai construiește o hală-depozit este o veste bună, pentru că și aici, din punctul de vedere al autorității locale, dezvoltarea și-a atins limita, primăria nemaivând nici o suprafață de teren disponibilă.

O evaluare arată că în Remetea Mare au fost create până în prezent peste 300 de locuri de muncă. Acestea și posibilitatea de navetă la Timișoara (sunt 90 de navetiști cu abonament la autobuz) rezolvă practic chestiunea ocupării forței de muncă. Prea puțini dintre cei circa 4.000-5.000 de locuitori actuali, cu și fără domiciliu stabil, sunt plecați la muncă în străinătate.

Primarul Ilie Golubov consideră că investitorii sunt bine-veniți, dar orice dezvoltare viitoare trebuie să se bazeze pe terenuri private, pentru că primăria și-a epuizat rezerva.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

2 Comments
Anonim 22 februarie 2017
Asteptam canalizarea, parcurile, trotuarele, canalele si multe altele...crede-ti ca sunt posibile in secolul acesta??
Craiu 21 februarie 2017
Tin sa felicit Primarul acestei comune care se achita serios de promisiunile facute alegatorilor in cele 2 mandate.la ianova alegatorii asteapta cu nerabdare reteaua de gaz si canalizare promisa.La mai mare Domnule PRIMAR!!!