Un om de afaceri din vestul țării e nevoit să caute contracte tocmai în Asia. Se plânge că, în România, statul îi pune piedici la licitații

Un om de afaceri din vestul țării e nevoit să caute contracte tocmai în Asia. Acționarul majoritar al fabricii Astra Vagoane Călători Arad, Valer Blidar, spune că e nevoit să plece la mii de kilometri depărtare pentru a încheia contracte, pentru că statul român mai mult le pune bețe-n roate producătorilor români, încurajând importurile.

Dacă înainte de Revoluţie toate mijloacele de transport erau de fabricaţie românească, de la locomotive, metrouri, autobuze sau tramvaie, în prezent abia se pot număra pe degetele de la o mână unităţile care mai produc astfel de vehicule.

„Am plecat în Asia de Sud-Est, la mii de kilo­metri depărtare, să caut con­tracte pentru fabrica de vagoane de la Arad. În orice ţară normală statul susţine industria, pro­ducătorii locali, dar în România nu se întâmplă acest lucru. Din contră, statul ne blochează mai mult, suntem eliminaţi de la licitaţii, în favoarea producătorilor străini“, spune indus­triaşul arădean Valer Blidar, proprietarul fabricii de material rulant Astra Vagoane Călători, unde se produc şi tramvaie sau autobuze.

Conform ZF.ro, Blidar a susţinut de mai multe ori că va închide fabrica dată fiind lipsa de comenzi.

Sursa: arq.ro


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “Un om de afaceri din vestul țării e nevoit să caute contracte tocmai în Asia. Se plânge că, în România, statul îi pune piedici la licitații

Lasă un răspuns