Veşti bune pentru bugetarii cu salarii mici

Salariile bugetarilor, mai mari cu 30% ca la privat, caz unic în UE

Legea salarizării unitare a fost abandonată de Guvernul Cioloş, tocmai când era pe punctul de a fi finalizată. Bugetarii au primit majorări salariale de 25, 15 şi 10 la sută (în sănătate, educaţie şi în administraţia publică), iar sindicatele păreau împăcate cu ideea renunţării la mult-clamata lege.

Totuşi, majorările amintite nu rezolvau problema de fond din sistemul bugetar, în sensul creării unui echilibru al veniturilor, ca urmare a aplicării unui mecanism unitar pentru fiecare profesie în parte.

Când nimeni nu se mai aştepta, guvernul a iniţiat un grup de lucru interministerial, care să pună bazele unui nou proiect al salarizării bugetarilor. Acesta ar urma să corecteze inechităţile existente acum, când se practică niveluri diferite de salarizare pentru aceeaşi funcţie, în aceeaşi instituţie sau în afara ei.

Ca o noutate, vor fi introduse criterii de performanţă pentru fiecare profesie. Proiectul ar trebui finalizat până în 10 februarie, după care va fi prezentat sindicatelor.

„Ne-a surprins şi pe noi această reacţie rapidă a guvernanţilor. Sperăm să se ţină de cuvânt”, a declarat Tiberiu Negrei, liderul sindical al funcţionarilor publici timişeni.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *