Veşti bune pentru angajaţi: Categoria de salariaţi care ar putea primi o zi liberă în plus

În această săptămână, deputaţii au adoptat cu un proiect de lege care reglementează statutul personalului feroviar şi le oferă angajaţilor din acest domeniu o zi de concediu de odihnă în plus faţă de cele libere legale în mod normal.

CITEŞTE ŞI: Tânără decapitată de tren, în judeţul Timiş

Proiectul de Lege privind statutul personalului feroviar, PL-x nr. 37/2017, a fost votat de deputaţi cu 203 voturi pentru, 2 voturi contra şi 86 de anţineri.

Proiectul de lege a fost adoptat tacit de Senat la sfârşitul anului 2016, ca urmare a depăşirii termenului de adoptare, potrivit art.75 alin.(2) teza a III-a din Constiţutia României republicată.

CITEŞTE ŞI: Centru medical fabulos, într-o comună din Timiş. Va avea aparatură de ultimă generaţie şi 300 de cadre medicale

În proiectul de lege se prevede ca personalul feroviar să aibă dreptul de a beneficia de facilitatea că “Ziua feroviarilor (…) este zi liberă plătită”.

CITEŞTE ŞI: Un colecţionar de cactuşi aşteaptă de 36 de ani ca o plantă să înflorească

De asemenea, proiectul de lege prevede si ca “la cerere, personalul feroviar se poate pensiona în conformitate cu legislaţia muncii în vigoare la data solicitării. Personalul feroviar care a realizat un stagiu de cotizare de 35 de ani are dreptul la reducerea cu 5 ani a vârstei standard de pensionare, fără ca acest lucru să-i afecteze drepturile”.

CITEŞTE ŞI: O timișoreancă a născut tripleți

Pentru a intra în vigoare, acest proiect trebuie să fie promulgată prin decret prezidenţial şi publicată în Monitorul Oficial, confrom zf.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns