Veste uriaşă pentru părinţii preşcolarilor dintr-o comună de lângă Timişoara

Este una dintre puţinele localităţi din judeţ în care nu se poate vorbi de fenomenul îmbătrânirii demografice. În ultimii ani, numărul copiilor a crescut simţitor, de şi aici necesitatea ridicării a două noi grădiniţe. Se întâmplă la Săcălaz.

Silviu Brînduşă, viceprimarul comunei, ne-a precizat că este vorba de ridicarea unei instituţii de învăţământ preşcolar în Săcălaz şi a uneia în Beregsău Mare. Prima grădiniţă va avea trei grupe, iar cea de-a doua, două. Banii provin de la Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale. Pentru prima investiţie s-au alocat 2,2 milioane de lei, iar pentru cea de-a doua, 1,84 milioane de lei.

„Urmează să aibă loc licitaţia pentru desemnarea constructorului şi dacă totul merge bine, ne vom apuca de treabă”, a mai menţionat Silviu Brînduşă.
„Vechea grădiniţă din Săcălaz se află într-un imobil vechi, care a fost renovat, însă nu oferă spaţiu suficient pentru micuţii din comună. Grupa de step by step funcţionează în cadrul şcolii din localitate”, a adăugat viceprimarul.

Tot în acest an se doreşte şi renovarea căminelor culturale din satele Beregsău Mare şi Beregsău Mic. Învestiţiile depăşesc pentru ambele obiective suma de două milioane de lei, urmând ca şi în aceste cazuri să se organizeze licitaţiile pentru desemnarea constructorilor.

0 Comments

No Comment.