Încep plăţile pentru fermierii timişeni

Începând de vineri, fermierii din eșantioanele de control prin teledetecție, care nu au primit niciun leu din subvențiile cuvenite pentru anul trecut, vor fi incluși pe listele de plăți. La nivel național, peste 75.000 de agricultori sunt în această situație, dar banii cuveniți le vor intra treptat în conturi în cursul zilelor următoare.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a finalizat controalele prin teledetecție începute încă din vara lui 2017, eșantionul cuprinzând 75.599 de dosare selectate pentru verificarea normelor de ecocondiţionalitate, a schemelor de sprijin pe suprafaţă şi în sectorul zootehnic.

Cuantumurile plăților

Schema de plată unică pe suprafață (SAPS) are cuantumul de 97,2452 euro pe hectar. Schema de plată pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu (plata pentru înverzire) este în sumă de 57,1745 euro/ha.

Schema de plată redistributivă se cifrează la cinci euro pentru intervalul 1-5 ha şi la 48,3251 euro/ha pentru suprafeţele cuprinse între cinci şi 30 ha. Schema de plată pentru tinerii fermieri are un cuantum de 24,3113 euro/ha.

Plăţile finanțate din Fondul European de Garantare Agricolă, FEGA, se efectuează la cursul de schimb de 4,5993 lei pentru un euro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.