Contribuţiile sociale n-au produs cutremurul anunţat. IT-iştii sunt singurii care vor pierde consistent la salariul net

Trecerea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat nu a provocat un şoc pe piaţa muncii, aşa cum se temeau sindicatele la început. Potrivit lui Corneliu Podoleanu, liderul sindical al CNS Cartel Alfa-Timiş, nu există situaţii tensionate, generate de nesuportarea de către angajator a sumelor care trec în sarcina angajatului.

Podoleanu spune că încă se aşteaptă jumătatea lunii februarie, pentru ca angajaţii să se convingă total că nu le scad salariile, dar, din ce se ştie până acum, nu există cazuri care ar implica probleme.

Singurii care vor pierde la salariul net sunt cei din domeniul IT, care vor avea lefurile diminuate cu 6,5 la sută, ca urmare a aplicării noii legislaţii de impunere a veniturilor.

În ceea ce îi priveşte pe bugetari, aceştia vor avea creşteri de circa patru la sută, cu un plus pentru angajaţii din sistemul de sănătate, care vor avea majorări mult mai vizibile.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “Contribuţiile sociale n-au produs cutremurul anunţat. IT-iştii sunt singurii care vor pierde consistent la salariul net

Lasă un răspuns