Veste spectaculoasă, anunță Dominic Fritz: Timișoara are prioritate la o finanțare de aproape 63 de milioane de euro pentru achiziția de mijloace de transport în comun

Veste spectaculoasă, anunță Dominic Fritz: Timișoara are prioritate la o finanțare de 63 de milioane de euro pentru achiziția de mijloace de transport în comun

Veste spectaculoasă, anunță Dominic Fritz: Timișoara are prioritate la o finanțare de aproape 63 de milioane de euro pentru achiziția de mijloace de transport în comun

„Veste spectaculoasă: Timișoara are prioritate la o finanțare europeană, de aproape 63 de milioane de euro, prin PNRR, pentru achiziția de mijloace de transport în comun”, anunță primarul Timișoarei pe Facebook.

Aceasta înseamnă, conform lui Dominic Fritz, că ar putea fi achiziționate opt troleibuze noi, 30 de autobuze electrice și 17 tramvaie noi.

”308.500.000 lei bani europeni pentru timișoreni! Asta înseamnă 8 troleibuze noi, 30 de autobuze electrice noi și 17 tramvaie noi.

CITEȘTE ȘI: Codin Maticiuc ajută la transformarea ”Spitalului Groazei” din Banat în ”Spitalul Speranței”

Acestea vor circula alături de cele pe care le cumpărăm deja: 23 de tramvaie, 44 de autobuze electrice și 25 de troleibuze.

În câțiva ani, flota va fi complet innoita, traficul de mașini și poluarea vor fi reduse, iar numărul călătorilor va crește”, spune Fritz.

AICI poți vedea lista cererilor depuse pentru înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public (achiziția de vehicule nepoluante)

Foto: arhivă cu rol ilustrativ


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *