Codin Maticiuc ajută la transformarea ”Spitalului Groazei” din Banat în ”Spitalul Speranței”

Codin Maticiuc ajută la transformarea ”Spitalului Groazei” din Banat în ”Spitalul Speranței”

Codin Maticiuc ajută la transformarea ”Spitalului Groazei” din Banat în ”Spitalul Speranței”

Spitalul Municipal Reșița a primit fonduri pentru achiziționarea a trei aparate de radiologie, însă trebuie să găsească soluții pentru a renova secțiile pentru a putea intra în posesia acestor aparate.

Codin Maticiuc, prin Fundația Metropolis a decis să sprijine acest spital din Banat.

Pe pagina sa de Facebook el face un apel la reșițeni, dar și alte persoane publice pentru sprijinirea acestui proiect.

”Halloweenul meu este tot anul, în fiecare spital din România în care intru și-n care găsesc un nou mod de a mă îngrozi.

Poate de aceea m-am angajat la lucrări de renovare de peste 1.200.000 de euro. Stilul meu ăla prost, ma bag, promit și apoi văd eu cum fac și pe unde scot cămașa.

Vorbesc aici cu toți românii mei dar în special cu reșițenii. Am o afinitate deosebită pentru Reșița și toți locuitorii ei și din împrejurimi.

Am făcut două filme în zonă și sunt foarte atașat de localnici. Primarul Nelu Popa mi se pare un om extraordinar, mi-ar plăcea să-l luăm noi la București.

Andreea, proprietara de la Gasthof Tirol din Valiug îmi ia toți copiii mei de la orfelinat și le face toate poftele o săptămână în fiecare an. Am scris articole despre cum ne-au tratat oameni total necunoscuți din zonă în timp ce filmam. Minunat!

Acum renovările au ajuns la spitalul Municipal Reșița. Solicitarea către noi a venit prin doamna Liliana Gherle, un om care face deja lucruri in Reșița, așa cum noi încercam sa facem peste tot.

Ea se lupta sa transforme acel spital din “Spitalul Groazei” in “Spitalul Speranței”, așa cum îi place să-l numească.

Pe scurt, spitalul a primit fonduri pentru achiziționarea a trei aparate de radiologie în valoare de câteva milioane de euro cu SINGURA CONDIȚIE de a își renova singuri secțiile.

Aici intervenim noi! Cu bani putini, până în 200.000 de euro estimez acum, bani băgați doar în renovări spitalul și Reșița „pune mâna” pe aparatură de milioane.

La propriu! Asistentul șef de radiologie Adi Țepeneu s-a lepădat de halatul de radiologie și trage cot la cot cu muncitorii ca să fie gata mai repede. Ăștia sunt oamenii din Reșița de care îmi amintesc eu!

CITEȘTE ȘI: Elev de clasa a 8-a, înjunghiat de mai multe ori de un coleg, într-o pauză

Când am ajuns acolo senzația era ca și cum ai fi intrat intr-un spital părăsit. Tavanul de la baie, pereții, holurile și usa de la intrarea in secția de radiologie nu te duceau nicio secunda cu gândul ca acel spital e funcțional”, povestește Codin Maticiuc.

Cum poți ajuta?

Printr-un sms se pot dona bani pentru realizarea lucrărilor necesare în spital. Codin Maticiuc face apel la toți reșițenii, dar și la persoanele publice pentru a pună umărul la promovarea acestei campanii.

”Reșițenii mei, ma ajutați sa schimb asta ȘI în plus să luăm toată aparatura aia?!? Ce aveți de făcut? Sms cu textul „FACEM” la 8845 pentru 2 euro pe lună sau la 8864 tot cu „FACEM” pentru 4 euro pe luna. Ce ziceți? Distribuiți postarea asta, mai spuneți și pe gură unor prieteni.

Sper să citească despre asta prietenii mei Răzvan și Dani care știu că susțin #spitalepublicedinbaniprivati. Fraților, am ajuns la voi acasă, am nevoie să mă ajutați să dau de veste. Sper să citească Tinu Vidaicu care este extrem de legat de Reșița, poate țipă și el.

Și pentru toți românii mei, Fundatia Metropolis este acum în aproape toate spitalele mari din București și în țară la Constanța, Oradea, Ploiești, Piatra Neamț, Deva, Tecuci. Vorbesc de proiecte clare.

Curând vom fi și la tine în oraș. Sms ați dat? Firma voastră unde donează impozitele deductibile? Sau aveți încredere în stat?

Dacă răspunsul vostru la ultima întrebare este altul decât „AVEM” atunci va aștept la mine în club. În clubul FACEM.

Nu știu dacă trebuie să mai menționez, poza este reală și este făcută de noi, la vizită”, a scris Maticiuc pe contul de socializare.

Fundația Metropolis contribuie de 20 ani la construirea unei lumi în care oamenii zâmbesc, prin crearea accesului acestora la sănătate, educație și dezvoltare emoțională echilibrată.

Fundația se concentrează pe asistență socială pentru copiii vulnerabili din centrele proprii și partenere, pe renovarea spitalelor publice din bani privați, dar și pe susținerea cauzelor individuale verificate.

Fundația Filantropică Metropolis este o organizație neguvernamentală, non-profit, și are ca scop protecția copiilor separați de familie și integrarea lor în societate.

Începând cu anul 2020, Fundația își asumă un nou obiectiv ambițios prin renovarea spitalelor publice.

Foto: Facebook/Codin Maticiuc


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *