Veste mare pentru 300 de timișeni care au probleme grave cu rinichii

transplant 1

Conducerea Spitalului Județean Timișoara ia primele măsuri pentru a veni în sprijinul pacienților care urmează tratament prin dializă renală. Este vorba de peste 300 de timișeni ai căror rinichi nu mai pot filtra produsele reziduale și toxinele din sânge.

Aceștia sunt nevoiți să meargă regulat, de două-trei ori pe săptămână, într-o unitate sanitară, unde petrec aproximativ patru ore conectați printr-un sistem de tuburi la un aparat, timp în care sângele lor este ”curățat”. Singura șansă pentru ca viața lor să nu fie strâmtorată între două programări este transplantul.

Spitalul Județean Timișoara anunța, la începutul anilor `80, primul transplant renal de la un donator decedat, efectuat de regretatul prof. dr. Petru Drăgan, însă ultima intervenție de acest tip a avut loc în urmă cu aproximativ un deceniu, ca urmare a revizuirii pe plan național a standardelor de acreditare a unităților sanitare care pot efectua astfel de intervenții.

Astfel, timp de circa zece ani, mai multe organe prelevate la Timișoara de la pacienți aflați în moarte cerebrală au ajuns la Cluj-Napoca, medicii ardeleni realizând operațiile salvatoare. Actuala conducere a Spitalului Județean Timișoara are ca obiectiv recâștigarea domeniului medical în care urbea de pe Bega a scris istorie.

Potrivit reprezentanților celei mai mari unități sanitare din vestul țării, luni, va fi semnat contractul de începere a lucrărilor la Clinica de Urologie. Valoarea contractului se ridică la aproximativ 4,4 milioane de lei și reprezintă atât modernizarea secției, cât și amenajarea compartimentului de transplant renal și a blocului operator.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *