Veste importantă pentru românii care merg în Grecia. Anunțul făcut de Ministerul de Externe

Termenul pentru completarea formularului electronic necesar intrării în Grecia a fost modificat. Dacă până acum acesta trebuia completat cu minimum 24 de ore înaintea intrării pe teritoriul Republicii Elene, de acum aceasta se poate face inclusiv în cursul zilei anterioare, informează Ministerul Român de Externe.

Dar, suplimentar față de primii opt turişti români testaţi pozitiv în Grecia pentru coronavirus, au fost identificate alte patru cazuri, trei în insula Thassos și unul în Lefkada.

Dacă românii depistați pozitiv în Republica Elenă refuză carantina şi vor să revină în România pe cale terestră, ei vor avea probleme la intrarea în Bulgaria.

Conform legislația bulgare, persoanele confirmate cu COVID-19 vor fi plasate în carantină, dar autoritățile pot chiar să le interzică intrarea în ţară.

Ministerul de Externe precizează că pentru tranzitarea Bulgariei românii trebuie să depună o declaraţie că nu sunt infectaţi, iar furnizarea unor date false este sancționată conform legilor de acolo, conform stirileprotv.ro.

Masca a devenit obligatorie în magazine

Masca de protecție a devenit obligatorie, începând de sâmbătă, în magazinele și supermarketurile din Grecia, atât pentru clienți cât și pentru personalul de deservire.

Autoritățile grecești au adoptat, vineri, această nouă decizie prin care purtarea măștii devine obligatorie în supermarketuri și magazine. Măsura este destinată atât clienților care vin la cumpărături cât și personalului de deservire și urmărește prevenirea răspândirii pandemiei de COVID-19.

Într-un anunț publicat pe o rețea de socializare, secretarul general al Comerţului şi Protecţiei Consumatorilor din Grecia, Panagiotis Stampoulidis, a anunţat că decizia a fost luată de Comitetul Naţional pentru Protejarea Sănătăţii Publice.

„Utilizarea măştilor în supermarketuri de către angajaţi şi clienţi este obligatorie”, a scris oficialul statului elen, în mesajul postat pe Twiter.

Potrivit informaţiilor furnizate de Ministerul Dezvoltării, decizia a fost semnată vineri şi intră în vigoare de sâmbătă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns