Interdicţii la frontiera cu Ungaria! Maşinile mici nu mai pot trece graniţa pe la Cenad – Kiszombor

Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara dorește să informeze participanții la trafic cu privire la măsurile dispuse de autoritățile maghiare pentru intrarea pe teritoriul Ungariei.

„În acest sens facem precizarea că, potrivit informărilor primite din partea autorităților de frontieră ungare, poliția maghiară aplică integral prevederile legislației naționale privind unele măsuri de restricționare a traficului de frontieră la frontiera româno – ungară.

Astfel, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara a fost informat de autorităţile maghiare că, începând cu 17 iulie 2020, ora 23.00, prin P.T.F. Cenad – Kiszombor, atât pe sensul de intrare cât și pe sensul de ieșire în/din Ungaria se permite tranzitul doar mijloacelor de transport marfă până la 7,5 tone și lucrătorilor transfrontalieri. Pentru celelalte categorii de participanți la traficul de frontieră este necesară utilizarea culoarelor de tranzit constituite pe teritoriul Ungariei.

CITEŞTE ŞI: Veste importantă pentru românii care merg în Grecia. Anunțul făcut de Ministerul de Externe

În acest sens, recomandăm folosirea tuturor punctelor de trecere a frontierei de la granița româno-ungară, aflate pe culoarele de tranzit stabilite de autorităţile ungare.

Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

Autoritățile de frontieră maghiare au precizat că tranzitarea teritoriului Republicii Ungaria este permisă cu respectarea următoarelor condiții: vor permite intrarea în ţara vecină, dacă persoanele nu prezintă simptome specifice infecției cu COVID-19 şi pot demonstra scopul călătoriei, respectiv dreptul de intrare în țara de destinație.

În acest sens, facem precizările că autoritățile de frontieră maghiare au comunicat condițiile impuse cetățenilor care intră în Ungaria din Romania pentru efectuarea unei călătorii pe teritoriul acestui stat. Astfel, la intrarea în Ungaria persoanele vor fi supuse examinării medicale iar în cazul în care prezintă simptome specifice Covid-19, nu li se permite accesul pe teritoriul acestui stat.

În situția în care persoanele sunt asimptomatice pentru a li se permite intrarea pe teritoriul Ungariei este instituită obligativitatea carantinării instituţionalizate sau izolării la domiciliu, cu luarea în evidență de către autoritățile sanitare maghiare.

Nu se impune măsura carantinării sau izolării persoanelor care vin din România și prezintă la controlul  de frontiera 2 teste moleculare negative pentru infecția cu SARS – COV – 2 efectuate în ultimele 5 zile. Cele două teste trebuie efectuate la o diferență de 48 de ore unul de celălalt, iar certificatele trebuie să fie emise în limba maghiară sau engleză”, a comunicat IPTF Timişoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Interdicţii la frontiera cu Ungaria! Maşinile mici nu mai pot trece graniţa pe la Cenad – Kiszombor

  1. Super, din cauza prostiei noastre sinucigase vom fi izolati complet.
    O meritam !
    Si stii ceva ?
    Meritam chiar mai mult !

Lasă un răspuns