Veste extrem de neplăcută pentru toţi şoferii. Ne vor ciurui buzunarele!

Carburanți mai ieftini

Anul Nou bate la ușă… Nu oricum, ci împreună cu o veste extrem de neplăcută pentru toți șoferii. Se anunță scumpiri semnificative la benzină și motorină.

Anul 2018 a fost un an extrem de prost din punct de vedere al scumpirilor și al prețurilor foarte mari, în raport cu salariile din România. Din acest motiv, nu ne pot lăsa indiferenţi scumpirile ce vor avea loc începând cu 1 ianuarie 2019.

Astfel, conform unei decizii luate de Guvern, carburanții se vor scumpi de la 1 ianuarie 2019, cu cel puțin 10 bani pe litru, când va crește componenta bio. Evident, ca de obicei, preţurile vor fi majorate şi mai mult la staţiile de carburanţi.

Așadar România va impune carburanți cu un conținut ridicat de biocombustibil, măsură ce trebuia să intre în vigoare încă de la începutul lui 2018, dar a fost amânată.

Benzina va trebui să conțină bioetanol în proporție de 8%, față de 4,5% cât este acum, iar motorina 6,5% biodiesel față de 5% cât este acum.

abonament renasterea

Sursa: a1.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Veste extrem de neplăcută pentru toţi şoferii. Ne vor ciurui buzunarele!

  1. 10 bani/litru e doar partea vizibila. Benzina cu etanol (mai mult decat acum) va creste consumul cu cel aprox. 5%, deci de fapt scoatem din buzunar in plus 25 bani la litru pentru acelasi parcurs in kilometri. Partea buna e ca etanolul dizolva apa din benzina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *