Solidaritate cu cei fără adăpost

donatie haine

La Timișoara se adună haine, încălțăminte și saci de dormit pentru ca persoanele fără adăpost să poată face față mai ușor temperaturilor scăzute de afară.

CITEȘTE ȘI: Viaţa românilor se schimbă radical de la 1 ianuarie 2019. Ce măsuri fiscale prevede ordonanţa adoptată în ultima şedinţă de Guvern

Acțiunea are loc mâine (28 decembrie), între orele 16 și 19, în Spațiul Armonia, de pe Splaiul Nicolae Titulescu nr. 5. ”Locuirea este un drept fundamental al omului.

Nimeni nu ar trebui să fie nevoit să doarmă pe stradă, în condiții improprii, mai ales pe perioada de iarnă. Prin acest gest umanitar, putem amelioara situația câtorva persoane.

La bază, însă, aceasta rămâne o problemă sistemică ce necesită o asumare politica din partea administrației locale și naționale.

CITEȘTE ȘI: Un bărbat care a scăpat din închisoarea Alcatraz a trimis o scrisoare către FBI, 50 de ani mai târziu

Pe termen scurt solicităm suplimentarea locurilor din adăposturi de noapte pentru a acoperi integral necesitatea și extinderea funcționării acestor centre și pe durata zilei.

Pe termen lung solicităm construirea de locuințe sociale publice și extinderea și personalizarea sistemului de asistență socială pentru a preveni asemenea situații de viață”, susțin organizatorii acțiunii, ”Dreptul la Oraș” şi ”Spațiul Armonia”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns