Veste bună! Un îndrăgit Ocico Piaț din Timiș își redeschide porțile

ocico

Primăria Lugoj a anunțat că a decis să redeschidă târgul de vechituri de pe strada Oloșagului, la solicitările tot mai multor lugojeni. Acest lucru se va întâmpla marți, 1 iunie.

Târgul a fost închis începând cu instituirea stării de urgență, în martie anul trecut. Fosta ad­mi­nis­trație a fost de acord cu redeschiderea târgului Ocico în vară, dar după numai două săptămâni, agravarea situație generată de pandemie a fortaț încă o dată au­to­ritățile să interzică funcționarea pieței, care a devenit o obiș­nu­ință, în fiecare zi de marți pentru un număr mare de oameni din Lugoj și localitățile învecinate.

“Având în vedere rata scăzută de infectare, dar și solicitările oamenilor am hotărât să aprobăm reluarea activității la târgul de vechituri de pe strada Oloșagului, pentru ziua de marți. În continuare trebuie să fie respectate măsurile de protecție sanitară. În perioada următoare vom aproba și un nou regulament”, a precizat Bogdan Blidariu viceprimarul Lugojului.

Autoritățile au în vedere și propunerea de extindere a programului în ziua de sâmbătă. Târgul de vechituri are o tradiție de mai multe decenii, locația fiind mutată de mai multe.

În anii ’70 Ocico funcționa împreună cu piața de fân și animale pe amplasamentul fostei întreprinderi IURT, apoi în anii ’80 a fost mutat în zona Cotu-Mic, iar odată cu începerea construcției cartierului de blocuri a fost scos în afara orașului, pe drumul spre Oloșag și Știuca. În ultimii ani, în perimetrul târgului, dar și pe străzile din ve­cinătate s-au derulat ample lucrări de modernizare, astfel că începând cu anul 2017 și până în prezent s-au asfaltat, în două etape 11.000 de metri pătrați de teren, s-au realizat aproape 200 de locuri de parare și s-au construit grupuri sanitare.

 

redesteptarea.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *