UPDATE. Verdict amânat la CJT din lipsă de cvorum

cjt cvorum

Liberalii şi uneperiştiii au boicotat şedinţa de constituire, pentru a trage de timp

Şedinţa de constituire a Consiliului Judeţean Timiş nu a mai avut loc, nefiind întrunit cvorumul necesar. Aleşii judeţeni ai PNL şi ai UNPR nu s-au prezentat la şedinţă, excepţie făcând doar Titu Bojin, preşedintele CJT. În aceste condiţii, şedinţa următoare a fost planificată pentru duminică, la ora 9, conform anunţului făcut de prefectul Mircea Băcală, care şi-a exprimat regretul pentru situaţia creată. Liberalii şi uneperiştii au boicotat şedinţa pentru a mai câştiga timp, deoarece protocolul dintre PSD, ALDE şi PMP îi lasă în opoziţie. Dacă protocolul va rămâne în picioare, noul preşedinte al CJT va fi Sorin Grindeanu (PSD), în timp ce Roxana Iliescu (PMP) şi Traian Stancu (ALDE) vor fi vicepreşedinţi.

„Jocuri copilăreşti”

Sorin Grindeanu, favorit la şefia CJT, spune că această decizie a grupului PNL-UNPR nu este binevenită, chiar dacă se încadrează în limitele legii şi că duplicitatea celor din UNPR a generat reorientarea social-democraţilor: „Sunt jocuri copilăreşti care nu reflectă interesul cetăţeanului. Am văzut cu toţii că UNPR ba e cu PSD, ba e cu PNL. Dacă îl întrebaţi pe Valeriu Steriu, care e preşedintele UNPR, s-ar putea să existe un mare semn de întrebare în mintea lui. Nu putem să ne batem joc de votul cetăţenilor. PSD a câştigat alegerile în judeţul Timiş şi nu acceptă să fie tratat în acest mod de către UNPR.

Am discutat cu colegii din ALDE şi PMP şi am convenit să avem această majoritate pentru următorii patru ani. Avem proiecte administrative comune, iar acest protocol l-am semnat pentru tot ceea ce poate presupune majorităţi în judeţul Timiş şi desemnări de viceprimari”.

Pesediştii au venit cu autocarul la CJT!

Dacă liberalii şi uneperiştii au acţionat la comandă şi nu au venit la şedinţă, tot despre o disciplină de fier, dar în sensul pozitiv, se poate vorbi şi în cazul aleşilor PSD. Aceştia au venit în proporţie de sută la sută (chiar şi cu câteva rezerve), iar deplasarea consilierilor judeţeni s-a făcut într-un mod absolut inedit.

Astfel, fiecare consilier s-a prezentat personal la sediul PSD din splaiul Nicolae Titulescu, maşinile au fost lăsate acolo şi s-au îmbarcat cu toţii într-un autocar care i-a dus direct la CJT, fără opriri sau alte devieri de traseu! În felul acesta, PSD s-a asigurat că nu se evaporă pe drum nici un consilier care ar putea defecta majoritatea abia încropită. O adevărată lovitură de imagine, de stângă autentică, ar fi dacă la şedinţa de duminică aleşii PSD ar veni cu tramvaiul 1, „mai aproape de oameni”, aşa cum sună un vechi slogan social-democrat.

Lăsând gluma la o parte, surse din PNL spun că liberalii încă mai speră şi că această tragere de timp este făcută pentru că încă se mai poartă negocieri la Bucureşti. Ţinta ar fi PMP, partid care, potrivit speranţelor PNL, ar putea denunţa procolul cu PSD şi ALDE ca urmare a unor eventuale intervenţii de la „centru”.

Foto ADRIAN PÎCLIŞAN


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “UPDATE. Verdict amânat la CJT din lipsă de cvorum

  1. Dezastru , moralitatea alesilor nostri lasa de dorit , domniile lor isi urmeaza doar propriile interese . Eu, ca simplu cetatean consider ca politica bunului simt actuala este mai mult decit o mare nesimtire.Tara pute de la al mai mare pina la al mai mic politician.

Lasă un răspuns