Ultima recapitulare înainte de Evaluarea Națională

evaluare nationala

Mii de elevi timișeni vor intra în curând în focurile examenelor, startul Evaluării Naționale fiind dat luni, 27 iunie, odată cu susținerea probei scrise la Limba și literatura română.

Pe raza județului vor funcționa 47 centre de examen către care, săptămâna viitoare, se vor îndrepta nu mai puțin de 4.497 de elevi de clasa a VIII-a.

Ce-i drept, nu toți au încheiat ciclul de învățământ gimnazial pe 17 iunie, atunci când a sunat ultimul clopoțel pentru elevii de școală generală, căci printre cei care vor avea de demonstrat calitatea și cantitatea cunoștințelor acumulate în bancă se regăsesc și trei absolvenți ai promoțiilor anterioare.

Nu lipsesc nici elevii care, pe 28 iunie, vor susține verificarea la Limba și literatura maternă, pe răbojul Inspectoratului Școlar Județean Timiș apărând 130 de înscrieri pentru limba germană, 56 pentru maghiară, 13 pentru limba sârbă, cei mai puțini, trei la număr, fiind elevii care vor da probă scrisă din limba rromani. În plus, în sălile de examen vor lua loc și 66 de elevi cu cerințe educative speciale.

Calendarul Evaluării Naţionale 2016 se prezintă astfel: 27 iunie – Limba şi literatura română (probă scrisă); 28 iunie – Limba şi literatura maternă (probă scrisă); 29 iunie – Matematică (probă scrisă); 1 iulie – afişarea rezultatelor (până la ora 16) şi depunerea contestaţiilor (între orele 16 -20); 2-4 iulie – rezolvarea contestaţiilor; 5 iulie – afişarea rezultatelor finale după contestaţii. La fel ca în cazul Bacalaureatului, toate sălile de examen folosite la Evaluarea Naţională vor fi supravegheate audio-video, elevilor fiindu-le interzis accesul cu manuale, cărţi, notiţe, telefoane mobile sau căşti.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *