Vederi rușinoase din Parcul Poporului

Cel mai vechi parc din Timișoara – Parcul Poporului – a fost reabilitat și re-inaugurat în anul 2011, după o adevărată telenovelă a refacerii devizului, care a fost umflat cu încă o jumătate din costurile prevăzute inițial.

Faimos a rămas gardul dinspre strada Pestalozzi, la care firma tocmită pentru reabilitare a lucrat ca Meșterul Manole, dar și ploile acide din perioada 2007-2009, care ar fi îngreunat lucrările. Până la urmă, totul s-a terminat cu bine în 2011, cu o inaugurare care a încununat cei 300.000 de euro cheltuiți.

Din păcate, la ora actuală, reabilitarea de atunci începe să dea semne de oboseală. Partea din dreapta a porții monumentale de la intrarea în parc se coșcovește, iar degradarea pare de dată recentă, întrucât molozul încă se mai zărește pe asfalt.

O altă problemă, sesizată de-a lungul anilor de presă, nu s-a rezolvat, însă, nici acum. În Parcul Poporului se află un bust al celebrului tenor bănățean Traian Grozăvescu, o creație în piatră din 1973, a sculptorului arădean Ioan Tolan. Bustul figurează pe lista monumentelor de for public din Timiș, întocmită în 2006 de Direcția pentru cultură și patrimoniu cultural național a județului.

Cu toate acestea și cu toate semnalele venite din presa scrisă și audio-vizuală începând din 2014, bustul este în continuare neglijat de autorități. Numele tenorului a dispărut de mulți ani de pe soclu, iar în locul lui a apărut o inscripție cu graffiti „Regele Mihai”.

Nimeni nu a schițat nici un gest pentru a șterge această batjocură și pentru a aduce lucrurile la normal. Dacă autoritățile din Timișoara au uitat, le aducem aminte că și Parcul Poporului se află în acest oraș, care există și dincolo de realitatea virtuală.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

4 Comments
Ana 27 februarie 2017
Azi am intalnit un domn care face parte din clasa politica.Mi-a povestit multele situatii abuzive si aroganta politicienilor.A spus ca acesti poiticieni o data ce ajung pe functii se cred superiori si stapani permitandu-si sa ia decizii si sa faca dupa bunul lor plac, ignorand total reactiile populatiei pe care cica ne numesc ,,viermi,,.. M-a durut mult acest lucru m-a schimbat pe loc...si asa suportam cu greu mizeria in care a ajuns orasul trandafirilor, orasul care era mandria timisorenilor.Azi suferim in el , respiram un aer infect...si stam neputiciosi vazand cum se ,, spoieste,, cu bani grei...si cum dupa nici doi ani ceea ce se face incepe sa se degradeze.Parcurile sunt distruse intrucat nimeni nu are grija de natura, bani grei in acele nenorocite de alei care sunt de bitum ordinar..lucrari urate si copaci mutilati...se vede si in poza de mai sus un copac amputat la maxim.NU MAI POT VEDEA COPACI MUTILATI !! Haideti sa facem ceva!!
sandu 27 februarie 2017
Timisoara nu are primar. Aceasta este concluzia. uitativa si in piata Operei cum bancile vechi sanatoase sunt lasate sa se degradeze, ba una a fost mutata de la locul ei si sta intre bordura si spatiul verde, in fata la Mc Donalds. Rusine Dl Robu lasati orasul sa se degradeze si apoi cu bani GREI se cosmetizeaza cat de cat. Credeti ca timisorenii sunt prosti?