Într-o comună din Timiș, elixirul tinereții curge la robinet! Oameni din toate aşezările din jur, până la granița cu Serbia, vin în localitatea timișeană pentru a lua lichid miraculos

Într-o comună din Timiș, elixirul tinereții curge la robinet! Oameni din toate aşezările din jur, până la granița cu Serbia, vin în localitatea timișeană pentru a lua lichid miraculos. Minunii de la Ghilad i s-a dus vestea de la Ciacova și până la frontiera din apropiere. Apa curge la robinete și la cișmele. Cei care au încercat tratamentul spun că simt o senzație imediată de vigoare și bunăstare generală. Cu timpul, starea de sănătate, dar și aspectul fizic sunt mult îmbunătățite.

”Am auzit de apa tratată cu ozon de la firma care ne-a realizat proiectul și am fost încântat de beneficiile acesteia. Costurile erau însă mai ridicate față de cele generate de clasicele stații de tratare. Ca să pot să o fac am renunțat la realizarea rețelei în totalitate. Într-o primă fază am făcut doar doi kilometri de rețea. Abia anul trecut am finalizat, introducând și ultimii zece kilometri de țeavă”, mărturisește primarul Cornel Guran. Lucrările pentru rețeaua de apă potabilă au început în urmă cu mai bine de cinci ani, iar finanțarea a fost asigurată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

Puritate din punct de vedere chimic și microbiologic

”Apa tratată cu ozon are o calitate superioară față de cea în care s-a adăugat clor. La noi la robinete curge de fapt apă plată, pură din punct de vedere bacteriologic și chimic! Nu are nitrați, nitriți și alte elemente nocive, iar gustul e ca de apă de izvor. Oamenii vin din satele din jur și chiar de la Ciacova, să ia apă cu bidoanele!”, spune Cornel Guran.

Potrivit specialiștilor, ozonizarea constă în tratarea apei cu ozon, oxidant puternic, care are şi avantaje şi dezavantaje faţă de metoda cu clor. Această metodă necesită un timp mai scurt pentru reacţie (zece minute, faţă de 30 de minute la clor), iar activitatea bactericidă este de 20 de ori mai puternică.

Citeşte şi: O timişeancă de 19 ani munceşte pe brânci şi are deja propria exploataţie zootehnică

În plus, ozonul nu persistă în apă şi nici nu dă produşi remanenţi (se degajă oxigen), nu produce clorfenoli, iar gustul nu este afectat în nici un fel. Din păcate, ozonizarea nu are efect de durată, iar eficienţa este afectată în prezenţa substanţelor organice, care „concurează” bacteriile pe care ozonul ar trebui să le atace. Mai mult, produce compuşi toxici cum sunt ozonidele.

Mai sănătoși, mai tineri și mai frumoși

Consumarea unei ape pure aduce multe beneficii: de la faptul că ajută la refacerea florei intestinale naturale și până la eliminarea toxinelor și îmbunătățirea funcțiilor metabolice. Lichidul vital tratat cu ozon devine leac pentru cei care vor să scape de respirația urât mirositoare, paradontoză și sângerări gingivale, dar și pentru pacienții cu gastrite, ulcere sau colite.

Utilizată extern, apar îmbunătățiri evidente în cazul plăgilor, micozelor, candidozelor, dar și în scop cosmetic, pentru spălarea și curățarea feței, pielea devenind mai catifelată, iar acneea este estompată. De asemenea, se obțin rezultate bune la cei care au probleme cu podoaba capilară, fiind recunoscute beneficiile în ceea ce privește înlăturarea mătreții.

Citeşte şi: Se recalculează PENSIILE. Ce modificări vor fi făcute

În plus, această apă reușește să distrugă germenii patogeni virali și bacterieni de la nivelul căilor respiratorii superioare și astfel poate acționa eficient în evoluția infecțiilor virale sezoniere printr-o simplă clătire a gurii și gâtului sau prin administrare în cavitățile nazale.

Canalizare sub presiune, nu gravitațională

După finalizarea rețelei de apă, a venit rândul canalizării, iar metoda aleasă va fi din nou, una mai puțin obișnuită. ”Facem canalizare sub presiune, și nu gravitațională, la care mai mereu sunt probleme că se înfundă. Este un sistem practicat în țările dezvoltate ale Uniunii Europene și presupune existența unui cheson sau cămin și a unei pompe. Când căminul se umple, conținutul este deversat prin pompare în rețea. La canalizare vor fi conectate doar băile și bucătăriile și nu va fi colectată și apa pluvială”, susține primarul Cornel Guran.

Lucrările la rețeaua de canalizare vor fi efectuate doar în Ghilad, nu și în satul aparținător, Gad. ”Sunt doar 180 de oameni în localitate și vom merge pe fose ecologice, pentru că nu se justifică realizarea unei stații de epurare la un număr mic de gospodării”, a precizat Cornel Guran.

4 Comments
marcel motzul 28 februarie 2017
kaka de maka--escrocherie in toata regula si cu ...acte !!!!!!!!!!!
jon 27 februarie 2017
Aia cum canalizarea cu pompa e o mizerie pentru cei care locuiesc la bloc. Nici macar un constructor nu am vazut care sa execute camine individuale pentru apartamentele dintr-un imobil. Mai exact in Dumbravita, blocurile au 1 maxim 2 camine cu pompe...Daca mai ai si chiriasi in bloc succesul e garantat....mai un servetele umed mai un prezervativ si zbang s-a ars pompa....1700 una noua la aquadumbravita, 1300 una noua in regim propriu cu tocator sau fara....sau un 500-600 la o rebobinare de pompa.... La casa individuala e altceva...dar la imobile de apartamente e o mizerie