Vecinii de la nord strâng relațiile cu chinezii

gheorghe falca 1

Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad a prezentat acordul pe care l-a semnat cu Institutul de Tehnologie din Changzhou, China, oraș cu care municipalitatea are un parteneriat de înfrățire.

În prezența președintelui Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, și a primarului municipiului Arad, Gheorghe Falcă, reprezentații Universității de Vest „Vasile Goldiș”, prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul Universității, prof. univ. dr. Antoanela Naaji, și prof.univ.dr. Vanda Stan au prezentat un scurt istoric al relațiilor dintre Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” și China și principalele direcții de colaborare.

CITEȘTE ȘI: Un timişorean bate la uşa culturismului profesionist. Dacă se va impune la Cupa Mondială, Adrian Chelba va fi premiat de Arnold Schwarzenegger

Au fost subliniate interesul pentru realizarea unui centru de medicină tradițională chineză la Arad, succesul specializării chineză – engleză și atragerea de fonduri europene pentru spațiul asiatic.

Acordul conține schimburi ERASMUS, organizare de conferințe, precum și schimburi pe partea de cercetare, culturală și de tradiții.

„Institutul din Changzhou face parte dintr-un complex universitar unde există 80.000 de studenți, suprafața complexului având cam jumătate din cea a Aradului. Acest complex universitar este legat de două institute de cercetare.

CITEȘTE ȘI: Marilen Pirtea iese la fileu

Aceste institute sunt pregătite pentru schimbul dintre oameni de afaceri arădeni și oameni de afaceri din China.

Îmi doresc să dezvoltăm o relație pragmatică cu aceste institute de cercetare, o relație girată de administrația publică, în beneficiul comunității și al celor două universități”, a declarat Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad.

La rândul lui, Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a declarat: „Am însoțit delegația Universității în provincia Jiangsu din China în vederea deschiderii unor noi direcții de parteneriat internațional pentru învățământul superior arădean.

Așa cum am subliniat și cu alte ocazii, rolul adminstrației este să creeze legături pentru structurile profesionale, în urma relațiilor de înfrățire sau de colaborare cu partenerii străini.

Eu am convingerea că Memorandumul de Înțelegere semnat de Universitatea de Vest <> în provincia Jiangsu, în Republica Populară Chineză, se va ramifica în proiecte concrete, în beneficiul Aradului.

În luna decembrie a acestui an, un grup de producători de vin din Arad va participa în Hainan la un târg de profil, în încercarea de a deschide piața importantă de desfacere a Chinei pentru vinurile bune din Arad.

Iar în primăvara anului viitor, patru artiști plastici chinezi din Hainan se vor afla la Arad într-un rezidențiat artisitic de o lună.

În strategia noastră de relații internaționale avem în vedere rezultatele concrete și transferarea relațiilor de la nivelul administrației la cel al partenerilor din mediul public și privat care produc rezultate concrete pentru arădeni”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *