Un timişorean bate la uşa culturismului profesionist. Dacă se va impune la Cupa Mondială, Adrian Chelba va fi premiat de Arnold Schwarzenegger

adrian chelba

Adrian Chelba, câştigătorul ediţiei cu numărul 30 a „Cupei Libertăţii – Memorialul Vasile Balmuş”, ţinteşte obţinerea statutului de culturist profesionist la categoria grea în acest final de an.

Dacă va obţine locul întâi la Cupa Mondială, concurs ce va avea loc la Cluj-Napoca în perioada 23-25 noiembrie, timişoreanul în vârstă de 31 de ani va fi premiat de Arnold Schwarzenegger, o legendă a sportului cu muşchi, de şapte ori deţinător al titlului de Mr. Olympia.

Totodată, el va primi drept de participare în cele mai importante competiţii organizate la nivel mondial.

CITEȘTE ȘI: Florin Busuioc a suferit un infarct miocardic după un spectacol la Craiova. Actorul, operat de urgenţă

„Sunt destul de obosit, apariţia mea la Timişoara nu a fost plănuită cu opt sau zece săptămâni înainte de concurs.

În acest final de an mi-am propus să ajung la mondiale, aceea este destinaţia mea principală. Sper să obţin cardul profesionist la categoria grea.

A patra şi totodată ultima mea competiţie din acest an va fi la Cluj-Napoca, unde Arnold Schwarzenegger va înmâna cardurile de profesionişti.

La Timişoara a fost un test prin care am pus la punct nişte proceduri de încărcare şi descărcare.

În ultimii trei ani am ocupat de fiecare dată locul al doilea, dar forma mea în această perioadă s-a îmbunătăţit substanţial şi a venit moment să câştig acest concurs. Mă antrenez aici, reprezint acest oraş, sunt timişorean.

Am făcut tot posibilul să rămână cupa acasă, în ultimii zece ani acest trofeu a plecat din Banat”, a declarat Adrian Chelba.

El a vorbit şi despre sacrificiile pe care este nevoit să le facă pentru a ajunge la nivelul dorit, dezvăluind totodată că englezul Ricky Welling, culturist nevăzător care a putut fi urmărit la grand-prix-urile organizate de Florin Teodorescu în urmă cu un deceniu la Timişoara, i-a fost alături la începutul carierei:

„Sacrificiile sunt mari, este greu să realizezi totul din propriile forţe dintr-un salariu de antrenor competiţional sau personal.

Am locuit cinci ani în Anglia, acolo am început culturismul. Am avut ocazia să lucrez cu Ricky Welling, singurul culturist nevăzător din istoria profesioniştilor.

La momentul respectiv a fost singura persoană care s-a susţinut psihic.

Mi-a spus că voi ajunge departe dacă voi fi serios, dacă îmi place ceea ce fac şi dacă gândurile mele nu vor devia în alte direcţii. Mă gândesc la Mr. Olympia, dar sunt adeptul faptelor, nu al vorbelor.

Drumurile par să fie clare după ce devii profesionist. Intri într-un alt cerc competiţional, nu mai ai voie să te întorci la amatori.

Urmăresc să fiu primul culturist român care devine profesionist câştigând locul întâi. Trebuie să fiu serios şi să merg mai departe.

„În 2015 am luat locul al doilea la un grand-prix european, a fost cel mai mare rezultat realizat de un bănăţean la momentul respectiv.

Am arătat ce poate Timişoara, am arătat că suntem la cel mai înalt nivel şi că facem faţă Ungariei, cea mai bună ţară de pe continent la culturism şi fitness. Este un drum foarte greu, trebuie multă ambiţie, dăruire şi orgoliu.

Am 31 de ani, sunt un puşti la nivel competiţional, am început mult mai târziu decât unii dintre adversarii mei de pe scenă”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *