Vasile Blaga aruncă în aer lista PNL Timiş

vasile blaga

„La omul sărac, nici dulăii nu trag”, este zicala care se potriveşte cel mai bine la PNL Timiş. După ce a izbucnit un scandal monstruos în filială, o dată cu boicotul declanşat de aproximativ 20 de primari cu greutate, organizaţia s-a trezit cu o altă mare problemă: Vasile Blaga, co-preşedinte naţional al partidului şi cap de listă în Timiş la Senat, este urmărit penal.

Mai mult, Blaga a fost chiar plasat sub control judiciar, fiind acuzat de trafic de influenţă şi luare de mită. Concret, procurorii DNA îl acuză pe liderul PNL că ar fi primit ilegal 700.000 de euro pentru finanţarea partidului în 2009. Or, potrivit codului etic al liberalilor, un candidat aflat sub control judiciar nu mai poate candida la nici un fel de alegeri.

De altfel, Blaga a şi anunţat imediat după decizia procurorilor că nu va mai candida şi că renunţă la funcţia de co-preşedinte naţional. Este o situaţie care loveşte în plin PNL Timiş, pusă în situaţia de a căuta alt candiat pentru Senat, la nici 24 de ore după ce lista fusese definitivată.

Interesant este că nici PSD Timiş nu este într-o situaţie prea confortabilă, întrucât scoaterea din joc a lui Blaga îi lasă pe social-democraţi fără unul din mesajele electorale pe care mizau în această campanie: Blaga nu a făcut nimic pentru Timiş.

„Urmare a celor intamplate astazi, dl Vasile Blaga nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2016. Filiala Timis a PNL va decide in BPJ -singurul for abilitat statutar in acest sens-, intr-o sedinta viitoare, asupra modului in care va fi gestionata situatia creata la nivelul listelor de candidati. In orice caz, cata vreme eu voi fi presedinte PNL Timis, pe listele filialei nu vor putea aparea candidati trimisi in judecata sau aflati in alte posturi care ar putea aduce prejudicii de imagine partidului, indiferent de relatiile interumane existente intre noi, membrii partidului si de parerea pe care o avem unii despre altii. Trebuie sa intelegem ca mai importanta decat aceasta parere este perceptia pe care o au / si-o formeaza asupra noastra cetatenii de la care asteptam voturi si mai importante sunt interesele partidului, nu ale unuia sau altuia dintre noi!”, a precizat Nicolae Robu într-un comunicat remis redacţiei, miercuri după-amiază.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Vasile Blaga aruncă în aer lista PNL Timiş

  1. O sa fie distractiv! Daca PeNaLii isi vor lua 15% e mult! La Timis vor defila cu tantalaul Popoviciu, Alin Popoviciu – 007 si parasuta Onet, Lili Onet – 0069.
    Un partid demn de Cascadorii rasului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *