Vârstnicii și bolnavii se pot programa pentru vaccinare. Situația în județul Timiș

15 ianuarie, termen pentru școli să trimită o situație cu angajații care vor să se vaccineze / Vaccinarea cadrelor didactice, unul dintre criteriile pentru redeschiderea școlilor

Etapa a doua a vaccinării anti-Covid începe astăzi în centrele medico-sociale, iar celelalte categorii de persoane care se pot înscrie de azi pentru vaccin vor fi programate începând de luni, 18 ianuarie. Persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice și lucrătorii în domenii esențiale se pot programa fie online, pe siteul https://programare.vaccinare-covid.gov.ro, fie prin medicul de familie sau prin aparținători. Pentru persoanele cu boli cronice, programarea se face prin medicul de familie. Cine nu are se poate programa prin call-center sau pe pagina web.

CITEȘTE ȘI: Zeci de maşini distruse în câteva ore, pe un drum „calamitat” din Timiş. Şoferii s-au ales cu jante îndoite şi cauciucuri tăiate

Pentru persoanele care deservesc activitățile esențiale programarea se face prin angajator. Lista oficială cu categorii de persoane care intră în etapa a două de vaccinare: beneficiarii din centrele sociale; persoanele care au peste 65 de ani; persoanele cu boli precum: diabet zaharat, obezitate, alte boli metabolice, inclusiv boli congenitale, afecțiunile cardiovasculare cronice, afecțiunile cronice renale, oncologice, pulmonare, sindromul Down, afecțiuni hepatice, autoimune și alte condiții de imunodepresie, HIVSIDA; persoanele care deservesc activități esențiale pentru buna funcționare a infrastructurii critice.

Din categoria persoanelor care deservesc activități esențiale fac parte personalul din domeniul apărării, ordine publică, siguranță națională, autoritate judecătorească, personalul din sectorul economic vital, cum ar fi procesare, distribuție alimente, pâine, lactate, legume, apă, centrale electrice (transport și distribuție) , medicamente și materiale sanitare, transport de persoane și mărfuri, personalul din învățământ, poștal și curierat, salubritate și deșeuri, personalul din instituții ale statului (Parlament, Președinție), culte religioase.

Din lista categoriilor care vor fi vaccinate în etapa a doua face parte și personalul din mass-media. “În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Timiș, în cadrul etapei I de vaccinare împotriva COVID-19 s-a administrat un număr total de 840 vaccinuri. Menționăm faptul că, de la debutul campaniei de vaccinare și până în prezent, la nivelul județului Timiș, s-au administrat 7.650 doze de vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2. Din totalul dozelor administrate până în prezent, s-a înregistrat un număr de 14 reacții adverse, de intensitate scăzută spre moderată (durere la locul administrării, mialgii, subfebrilități). Vaccinarea este o măsură complexă de prevenție în pandemia de coronavirus, alături de celelalte obligații ce ne revin: respectarea regulilor şi a măsurilor igienico-sanitare (purtarea măştii, spălatul pe mâini şi distanţarea fizică)”, au transmis autoritățile.

Până ieri, s-au imunizat 295 de angajați ai Spitalului Municipal Lugoj, 80 de la Făget, 340 de la Deta, 135 de la Jimbolia, 180 de la Sânnicolau Mare, 1.134 de la “Louis Țurcanu”, 345 de la Spitalul Militar, 1.040 de la Spitalul Municipal Timișoara, 659 de la Spitalul CFR, 865 de la “Dr. Victor Babeș” și 2.575 de la Județean.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *