Varianta Delta nu provoacă forme mai grave de Covid la copii – studiu

Varianta Delta nu provoacă forme mai grave de Covid la copii - studiu

Varianta Delta nu provoacă forme mai severe de Covid-19 la copii și adolescenți în comparație cu alte variante, potrivit primelor date publicate vineri de autoritățile sanitare din SUA, relatează AFP.

Îngrijorările cu privire la consecințele variantei Delta la cei mai tineri au crescut în ultimele săptămâni în Statele Unite, confruntate cu un număr tot mai mare de copii spitalizați.

Centrul pentru prevenirea și controlul bolilor (CDC), cea mai importantă agenție federală de sănătate publică a țării, a studiat datele de la pacienții spitalizați pentru Covid-19 din 99 de comitate din 14 state, acoperind aproximativ 10% din populația americană.

Agenția a comparat în special perioada de la începutul lunii martie până la mijlocul lunii iunie cu cea de la mijlocul lunii iunie până la sfârșitul lunii iulie, când varianta Delta a devenit dominantă în Statele Unite.

Între aceste două perioade, rata spitalizării în rândul copiilor și adolescenților cu vârste cuprinse între 0 și 17 ani a crescut efectiv de cinci ori.

Dar „proporția copiilor și adolescenților spitalizați pentru forme grave”, de exemplu cu internare la terapie intensivă, „a fost similară înainte și în perioada în care Delta era dominantă”.

CITEȘTE ȘI: Recunoștință pentru echipa Spitalului Militar Timișoara

Concret, din cei 3.116 de copii și adolescenți spitalizați în trei luni și jumătate înainte de Delta, aproximativ 26% au fost internați la terapie intensivă, 6% au fost plasați pe un ventilator și mai puțin de 1% au murit. După Delta, din 164 de spitalizări înregistrate într-o lună și jumătate, aproximativ 23% au fost internați la terapie intensivă, 10% au fost pe un ventilator și mai puțin de 2% au murit, conform HotNews.ro.

Prin urmare, diferențele dintre cele două perioade nu sunt semnificative statistic.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *