Povestea medicului care și-a salvat pacienții și colegii de virusul ce a făcut victime în propria familie

Povestea medicului care și-a salvat pacienții și colegii de virusul ce a făcut victime în propria familie

Povestea medicului care și-a salvat pacienții și colegii de virusul ce a făcut victime în propria familie.

Medicul infecționist Adelina Marinescu de la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș ” Timişoara a fost premiată în cadrul Galei Recunoștinței Medicale.

Organizată de Alianța Vestului pentru Sănătate Publică (din care fac parte DSP Timiș, DSP Arad și DSP Hunedoara), în parteneriat cu Casa Regală a României, eveniment ce a reunit zeci de lucrători din sănătate care s-au aflat încă de la început în linia întâi a luptei împotriva COVID-19.

Adelina Marinescu a fost printre primii medici care au intrat în Zona Roșie a Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș”, în urmă cu un an și jumătate.

Timp de câteva săptămâni, doctorul infecționist Adelina Marinescu a împărțit zilele și nopțile de gardă în saloanele COVID doar cu o altă colega, medicul Monica Cialma.

A riscat totul și și-a dus misiunea până la capăt

Adelina Marinescu a fost printre cei care, în acele zile de început, când informațiile despre cumplita boală erau foarte puține și nimeni nu putea să-ți garanteze aproape nimic, a riscat totul și și-a dus misiunea până la capăt.

A sărit să-și salveze pacienții și a pus mai presus viețile acestora, arătând cu adevărat ce înseamnă să-ți iubești din tot sufletul meseria.

„Adelina Marinescu a fost medicul care ne-a învățat cum să ne îmbrăcăm și cum să ne dezbrăcăm de costumul de protecție, ce trebuie și mai ales ce nu trebuie să facem în Zona Roșie.

CITEȘTE ȘI: Varianta Delta nu provoacă forme mai grave de Covid la copii – studiu

Datorita training-ului făcut de colega noastră, niciunul dintre cadrele medicale nu s-a infectat cu noul coronavirus din spital.

A doua casă

Pentru Adelina Marinescu, în acele săptămâni, în acele luni de primăvară ale anului trecut, spitalul a fost a doua casă. De atunci și până acum, a tratat, a luptat și a salvat sute de pacienți.

Din păcate, Adelina a și pierdut oameni dragi, uciși de acest virus teribil, care nu face diferența între tânăr și bătrân, dacă ești în putere sau ești neputincios.

Și-a șters lacrimile, a trecut peste durerea din propria familie și s-a întors în linia întâi a luptei împotriva COVID-19″, au declarat reprezentanții spitalului.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *