Valeriu Gheorghiţă: „Creştere cu peste 200% a cazurilor de îmbolnăvire la persoanele sub 40 de ani”

Valeriu Gheorghiță anunță că România a folosit doar puțin peste jumătate din cele 32,4 milioane de vaccinuri anti-COVID pe care le-a primit

Valeriu Gheorghiţă: „Creştere cu peste 200% a cazurilor de îmbolnăvire la persoanele sub 40 de ani”.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiţă, afirmă că statisticile din săptămâna precedentă arată că peste 82% dintre testele pozitive şi peste 93% din decesele cauzate de infecţia cu SARS-CoV-2 s-au înregistrat la persoane nevaccinate.

Totodată, se remarcă o creştere de peste 200% a cazurilor de îmbolnăvire la persoane cu vârste mai mici de 40 de ani.

„Pentru varianta Delta, care se răspândeşte foarte uşor la contacţi, este important să evităm evenimentele cu un număr foarte mare de persoane. Și atunci când vom avea o creştere a numărului de cazuri, să sperăm că situaţia epidemiologică este un favorabilă şi va permite organizarea acestor evenimente în condiţii cât mai sigure.

CITEȘTE ȘI: Patronul unui ștrand, băgat în comă de clienți recalcitranți în Reșița

De asemenea, este importat să ne vaccinăm într-un număr cât mai mare. Pentru că ceea ce am urmărit noi în săptămâna precedentă: peste 82% dintre cei testaţi pozitiv sunt persoane nevaccinate şi peste 93% din decese au apărut la persoane, iarăşi, nevaccinate”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, vineri seară, la Digi 24.

În ceea ce priveşte grupele de vârstă, medicul a atras atenţia asupra faptului că se remarcă o creştere cu peste 200% a cazurilor de îmbolnăvire la persoanele cu vârsta sub 40 de ani.

„Din acest punct de vedere, persoanele tinere, în general, sunt persoanele care s-au vaccinat mai puţin şi interacţionează mai mult. Ele se expun unui risc mai mare de îmbolnăvire şi în felul acesta circulaţia virusului este întreţinută şi amplificată”, a adăugat medicul.

 

stiripesurse


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns