Val de internări. Zeci de timișeni au avut de tras în ultima săptămână din cauza afecțiunilor de sezon

DSP Timiș a înregistrat aproape 2.000 de cazuri de afecțiuni de sezon, săptămâna trecută

Val de internări. Zeci de timișeni au avut de tras în ultima săptămână din cauza afecțiunilor de sezon

Zeci de timișoreni au avut de tras în ultima săptămână din cauza afecțiunilor de sezon.

Astfel, 1.862 de pacienți au fost diagnosticați cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare, în 40 de cazuri impunându-se internarea în spital.

Alți 192 de timișeni au fost diagnosticați cu gripă, dintre care 67 au fost spitalizați. Au fost înregistrate și 176 de cazuri de pneumonie, cu 56 internări.

De asemenea, în intervalul 29 ianuarie-5 februarie, la nivelul județului Timiș, 65 de persoane au fost confirmate COVID-19, dintre care 16 cu vârste sub 18 ani, după efectuarea a 877 de teste, din care 819 de tip rapid.

La nivel național, în intervalul 29 ianuarie – 4 februarie, au fost înregistrate 1.914 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, iar 632 dintre cazurile noi din ultima săptămână sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 98 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 în prezent este de 372.

CITEȘTE ȘI: Demolarea garajelor din Timişoara pentru noi parcări, varianta 2024, are probleme de legalitate și permite lucrări cu dedicație pentru anumite firme

De asemenea, la ATI, sunt internate 48 persoane. Din totalul pacienților internați în prezent, 45 sunt minori, 44 fiind internați în secții și 1 în ATI.

Totodată, ai fost raportate de către Institutul Național de Sănătate publică 21 decese (11 bărbați și 10 femei). Dintre pacienții decedați, 20 prezentau comorbidități, iar 10 erau vaccinați.

Decesele au fost înregistrate după cum urmează: 1 la categoria de vârstă 50-59 de ani, 6 la categoria de vârstă 60-69 de ani, 7 la categoria de vârstă 70-79 de ani, 7 la categoria de vârstă peste 80 de ani.

Până astăzi, 68.843 persoane diagnosticate cu infecție cu Sars-CoV-2 au decedat.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *