Val de căldură. Vara se întoarce pentru câteva zile. La Timișoara vor fi, vineri, 28 de grade

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. Vom avea temperaturi mai ridicate decât cele specifice perioadei

Val de căldură. Vara se întoarce pentru câteva zile. La Timișoara vor fi, vineri, 28 de grade

Vara se întoarce: în zilele următoare se anunță un adevărat val de căldură. Pe alocuri, temperaturile ar putea atinge și chiar depăși ușor pragul de 30 de grade, informează meteoradar.ro.

Chiar dacă am trecut deja de mijlocul toamnei, vara își trimite încă ultimele răbufniri spre țara noastră. Începând de joi, vremea va intra într-un proces de încălzire puternică.

Cauza va fi un ciclon atlantic puternic, aflat într-o poziție neobișnuit de sudică, care va determina un transport intens de aer tropical dinspre nordul Africii. În consecință, temperaturile vor crește rapid, iar vremea va deveni excepțional de caldă pentru această perioadă din an.

Dacă joi și în prima parte a zilei de vineri, 20 octombrie, vor mai fi câteva înnorări și ploi în jumătatea nordică a țării, ulterior cerul se va însenina în mare parte din țară, iar vineri la prânz termometrele vor arăta între 22 și 28 de grade.

Zile și nopți de vară, spre final de octombrie

Noaptea dinspre vineri spre sâmbătă se pare că va fi neobișnuit de caldă în vestul țării, dar și în multe zone deluroase, datorită norilor și vântului destul de puternic dinspre sud și sud-vest. Nu este exclus ca în unele zone această noapte să fie una tropicală.

La Timișoara vor fi, vineri, 28 de grade, sâmbătă – 25, duminică – 23, iar temperaturile maxime vor continua să se situeze în jurul a 20 de grade pe tot parcursul săptămânii viitoare.

Cel mai cald va fi sâmbătă, 21 octombrie. Chiar dacă inversiunile termice și norii ar putea atenua încălzirea în unele zone, temperaturile maxime vor depăși 25 – 26 de grade în cea mai mare parte a țării.

CITEȘTE ȘI: La o lună de la începerea școlii, s-a trezit și Ministerul Educației să clarifice noile criterii de acordare a burselor școlare

Local, în Muntenia, inclusiv în București, în sud-estul Olteniei, în Dobrogea și în zonele de câmpie din Moldova, la prânz, mercurul din termometre va urca până la 27 – 30 de grade.

Izolat, mai ales în sudul extrem al Românei, sunt posibile și maxime ceva mai ridicate, de până la 31 – 32 de grade.

Deși intensitatea căldurii va scădea ușor duminică, în sudul și estul țării vremea se va menține deosebit de caldă pentru această perioadă, iar la prânz sunt așteptate temperaturi cuprinse între 25 și 30 de grade.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *