România, lovită de un val de aer polar. Alertă meteo pentru luna martie – Prognoza ANM

Alertă de ger puternic în România! ANM: "Diferențele de temperatură vor fi mai mari de 15 grade. Răcirea se va simți în special în partea de vest"

Avem parte de vreme extremă. Calendaristic a venit primăvara, însă este iarnă în toată regula. România este lovită de un val de aer polar. Sunt dimineți geroase, iar meteorologii avertizează că până la sfârșitul acestei luni, vor mai fi ninsori și temperaturi cu mult sub cele normale pentru această perioadă.

A nins din nou în mai multe regiuni ale țării. În unele zone montane, precum Vârful Omu, temperaturile au coborât până la minus 25 de grade. În comuna Spulber din județul Vrancea, a nins atât de mult îcât localnicii s-au trezit cu zăpada de un metru.

 

CITEȘTE ȘI: Video: Momentul în care primarul din Melitopol a fost răpit și târât afară de soldații ruși. Mii de ucraineni cer eliberarea lui

Potrivit specialiștilor, aerul polar va persista în România și în următoarele săptămâni. La primele ore ale dimineții, sunt anunțate temperaturi de îngheț în mai multe zone.

Prognoza ANM pentru luna martie 2022

În următoarea săptămână, 14-21 martie, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sud-estice. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

În săptămâna 21-28 martie, temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *