Vaccinarea anti-COVID a devenit obligatorie în Austria şi se va încheia în ianuarie 2024

Vaccinarea anti-COVID a devenit obligatorie în Austria şi se va încheia în ianuarie 2024

Vaccinarea anti-COVID a devenit obligatorie în Austria şi se va încheia în ianuarie 2024. Noua lege, care face obligatorie vaccinarea împotriva Covid-19 pentru orice persoană cu vârsta de peste 18 ani, intră în vigoare marţi în Austria.

Mai multe ţări au introdus obligativitatea vaccinării pentru persoanele în vârstă sau pentru personalul medical, dar Austria este prima ţară din Europa care adoptă măsuri atât de radicale, relatează BBC.

Guvernul austriac spune că vaccinurile sunt eficiente în combaterea formelor grave şi că legea este necesară pentru a preveni intrarea în noi episoade de carantină, care ar afecta grav economia.

Karoline Edtstadler, ministrul pentru relaţia cu UE şi Constituţie, a declarat că guvernul este „conştient de faptul că este într-adevăr un pas puternic şi o măsură foarte dură”. Dar, spune ea, este necesară.

„Noi, în calitate de politicieni, avem responsabilitatea de a ne asigura că sistemul de sănătate funcţionează în continuare şi că societatea, în ansamblul ei, poate trăi normal”, a declarat Karoline Edtstadler.

Totuşi, ea spune că vaccinarea obligatorie este o „interferenţă cu drepturile omului”. „Dar, în acest caz, această interferenţă poate fi justificată”, adaugă ministrul.

CITEŞTE ŞI: Danemarca revine la viaţa de dinainte de pandemie. Toate restricţiile au fost ridicate. Valul de Omicron este considerat inofensiv

Obligativitatea vaccinării va expira în ianuarie 2024, dar ar putea fi încheiată mai devreme, dacă pandemia o va permite. Legea intră în vigoare la 1 februarie, dar autorităţile nu vor începe să verifice statutul de vaccinare al oamenilor până la jumătatea lunii martie.

Cei care refuză să se vaccineze vor primi amenzi cuprinse între 600 de euro şi 3.600 de euro. Excepţii se aplică pentru cei care nu se pot vaccina din motive medicale şi pentru persoanele însărcinate.

Aproximativ 72% dintre austrieci sunt complet vaccinaţi, conform Mediafax.

Foto: The Local Austria


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Vaccinarea anti-COVID a devenit obligatorie în Austria şi se va încheia în ianuarie 2024

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *