Vaccinarea angajaților din mediul preuniversitar timișean, îngreunată de lipsa dozelor de vaccin

vaccinare

Aproape 50 la sută din angajații sistemului de învățământ preuniversitar din județul Timiș și-au exprimat intenția de a se vaccina împotriva COVID-19.

Chiar dacă sincopele apărute în primele zile în procesul de înscriere pe platforma de vaccinare au fost depășite, programarea personalului didactic, auxiliar și nedidactic nu a fost finalizată în Timiș, din cauza numărului insuficient de doze de vaccin.

Pe de altă parte, angajații din sistemul de învățământ care nu s-au înscris încă pe liste, au în continuare posibilitatea de a se programa pentru vaccinare prin persoana desemnată în acest scop la nivelul fiecărei unități de învățământ.

Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Școlar al Județului Timiș, în mediul rural au fost înregistrate pe platforma de vaccinare 1006 persoane care activează în sistemul de învățământ, dintre care 773 de cadre didactice.

Insuficiența numărului de doze de vaccin la nivelul județului Timiș a făcut ca doar 226 de profesori care își desfășoară activitatea în mediul rural să poată fi programați.

În ceea ce privește zona urbană, au fost înregistrați 2567 de angajați din sistemul de învățământ preuniversitar, dintre care 1916 cadre didactice.

Doar 25 la sută dintre profesorii din mediul urban au putut fi programați în vederea vaccinări. Un procentaj scăzut (între 20 și 30 la sută) a fost înregistrat și în ceea ce privește personalul didactic auxiliar și nedidactic din mediul urban.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *