Avem echipă, avem valoare, dar n-avem centre de vaccinare! Timișorenii, nevoiți să se programeze în alte localități

Se deschid noi centre de vaccinare în Timișoara

Scandalul centrelor de vaccinare din Timișoara este departe de a fi stins. Din cauză că în urbea de pe Bega sunt amenajate, deocamdată, doar două astfel de centre, timișorenii se văd nevoiți să se vaccineze în alte localități, unele fiind chiar din alte județe.

Problema este cu atât mai gravă cu cât o mare parte dintre persoanele care se deplasează sute de kilometri pentru vaccinul mult-așteptat sunt oameni în vârstă, suferinzi sau chiar cu boli grave. Întrebarea de pe buzele tuturor este de ce sunt atât de puține centre de vaccinare în Timișoara, comparativ cu alte orașe de dimensiuni asemănătoare, unde localnicii au la dipoziție chiar și 12 astfel de obiective.

CITEŞTE ŞI: Timişul are cea mai mare rată de infectare din ţară şi rămâne în „zona roşie”

După mai multe ezitări, municipalitatea a venit cu niște explicații, în care responsabilitatea este pasată la nivel colectiv, iar vinovat pentru nebunia create ar fi… Statul Român!

”Statul, așa cum este el, birocratic și greoi și uneori chiar absurd, se urnește într-o acțiune fără precedent, iar în Timiș lucrurile merg în direcția bună. Aș vrea să clarific și diferența dintre numărul de vaccinuri ajuns la Timișoara și cel primit la Cluj, orașe-centre regionale de distribuție. În timp ce de la Timișoara vaccinurile pleacă spre patru județe- Timiș, Arad, Caraș Severin și Hunedoara- de la Cluj, de exemplu, se distribuie vaccinuri către șase județe: Cluj, Bistrița Năsăud, Bihor, Satu Mare, Sălaj și Maramureș.

Am cerut colegilor mei de la DSP Timiș o situație detaliată să știm câte doze rămân aici, în Timiș”, a declarat primarul Dominic Fritz, acuzând birocrația excesivă a organelor statului, din care de patru luni face parte la modul cel mai vizibil.

CITEŞTE ŞI: Tupeu de șofer iresponsabil. A parcat cum l-a tăiat capul și a blocat circulația pe o stradă oricum aglomerată, din centrul Timișoarei. Foto

Mai mult, de când a fost ales primar, Fritz a tot vorbit de necesitatea de a avea echipă completă în primărie, cu doi viceprimari, tocmai pentru a putea gestiona cu success pandemia care apasă tot mai mult societatea. Acum, echipa e constituită, dar centrele trebuie să mai aștepte, spre nemulțumirea și revolta tot mai multor timișoreni.

Primarul a anunțat că urmează să se deschidă și cel de-al treilea centru de vaccinare, din incinta complexului ISHO, care va fi cel mai mare dintre toate, putând a fi asigurate opt fluxuri, așa cum sunt denumite în documentele oficiale spațiile destinate vaccinării și procesele din interiorul lor.

Decizia de deschidere a centrului trebuie să vină însă de la Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (CJCCI) Timiș și va fi luată în aceste zile în funcție de numărul de doze de vaccin disponibile pentru Timișoara. Deocamdată, însă, timișorenii se limiteată la cele două fluxuri de la Iulius Mall și unul de la Spitalul CFR.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Avem echipă, avem valoare, dar n-avem centre de vaccinare! Timișorenii, nevoiți să se programeze în alte localități

  1. ati văzut ce mama dracului ati făcut veniturilor că lati făcut primar pe netrebnicul ăsta? un cretin nu-i pasă de timisoreni .sa văzut cu sacăă în cărută si acum urlă la guvern că îi trebuie bani . băi nemernicule cu taxele si impozitele pe care le plătim ce mama dracului vrei să faci? deocamdată nu ai început să faci nimic.vai de capul tău si a celor care au vota un asemenea specimen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *