Vacanță scurtă, valuri mari… Astăzi se decide dacă Ionuţ Popa rămâne la Poli sau va fi înlocuit cu Miriuţă

Ecourile bătăliilor duse pe gazoanele primului eșalon fotbalistic încep să se stingă, chiar dacă fanii timișoreni încă savurează salvarea de la retrogradare obținută printr-o dublă și dulce victorie împotriva eternei rivale din județul vecin, UTA Bătrâna Doamnă.

A fost o ediție cu două frumoase premiere, în care ”granzii” au fost puși la respect de către Viitorul lui Hagi, laureata (cel puțin până la răspunsul TAS-ului și, probabil, și după aceea) recent-încheiatei ediții, și FC Voluntari, o echipă care s-a… strecurat în Cupa României și a pus în cele din urmă mâna pe trofeu. Dar a scos la iveală și destule carențe în campionat, dovedindu-se chiar o echipă de ligă inferioară în ultimul joc, cu Concordia.

În ceea ce o privește pe Poli, gruparea alb-violetă a pornit la drum cu jucători strânși în mare grabă, dar și cu greoiul handicap de minus 14 puncte. Tocmai de aceea, mulți și-au dat coate și au luat-o peste picior, prezicându-i o simplă și umilitoare plimbare de seară prin nocturnele primei divizii.

Dar încet-încet, strâns uniți în jurul lui Ionuț Popa, fotbaliștii lui Poli și-au început marșul, mai întâi printr-o beznă totală, apoi în semiîntuneric, pentru ca, treptat, luminița de la capătul lungului tunel să se distingă din ce în ce mai clar. Evitarea retrogradării nu s-a produs fără mari emoții, pentru că nu ne-am dori să mai trecem prea curând prin dușurile scoțiene ale dialogului purtat la distanță între Mediaș și Botoșani.

După o scurtă descătușare și o plăcută relaxare, gruparea bănățeană va porni din nou la drum. Cu un alt moral, desigur, dar și cu misiunea deloc ușoară de a gestiona în mod profesionist această supraviețuire care a bulversat până și cele mai logice calcule.

Fum fără foc?

Se pare că, păstrând o păguboasă tradiție, liniștea dintre stagiuni nu este o aliată fidelă pentru clubul bănățean. Deja au apărut unele zvonuri conform cărora Poli i-ar putea oferi lui Vasile Miriuță un contract valabil pe doi ani.

Pe de altă parte, Ionuț Popa, actualul tehnician al echipei violete, mai are contract doar până în data de 1 iulie și susține că i s-a propus prelungirea înțelegerii. „Eu am contract până la 1 iulie și am fost invitat luni să discutăm pentru eventuala prelungire. Sunt surprins să aflu că deja ar exista un contact cu un alt antrenor. Eu nu știu nimic despre această chestiune”, a declarat Ionuț Popa pentru gsp.ro.

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a reacționat prompt pe Facebook, afirmând: „Domnule Ionuț Popa, ați făcut o treabă excelentă la Poli, cum am mai spus de altfel de nenumărate ori. Nu luați în seamă fabulațiile unor minți bolnave! Eu am încredere în dumneavoastră și așa, fără mustață! Deci, așa cum v-am spus, veți fi în continuare antrenor la ACS Poli. Fără mustață sau cu mustață, dacă o fi să vă crească la loc!”

De asemenea, Radu Bârlică, directorul de marketing al clubului timișorean, afirmă: „Noi am bătut deja palma cu Ionuț Popa pentru un contract pe trei ani. Rămâne doar să obținem semnătura lui. Ar fi anormal să renunțăm la un antrenor care a făcut minuni la Timișoara și care, din punctul meu de vedere, e tehnicianul anului în acest moment”.

Zi decisivă

Astăzi se va desfășura o importantă ședință a consiliului de conducere unde există, din câte se pare, două tabere: una este favorabilă antrenorului Ionuț Popa, iar cealaltă militează pentru aducerea fostului tehnician al CFR-ului clujean, Vasile Miriuță.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “Vacanță scurtă, valuri mari… Astăzi se decide dacă Ionuţ Popa rămâne la Poli sau va fi înlocuit cu Miriuţă

Lasă un răspuns