Vacanță ratată în Grecia: Româncă testată pozitiv la graniță, negativ la întoarcerea acasă

628 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 la nivel național. Situația din Timiș

O româncă de 39 de ani care a mers în vacanță în Halkidiki spune că la 6 zile după ce a ajuns în Grecia a fost anunțată că testul pentru COVID făcut la graniță a fost pozitiv și i s-a recomandat să se întoarcă în țară. Ajunsă acasă, femeia a refăcut testul, care a ieșit negativ.

O româncă de 39 de ani care a mers în Halkidiki împreună cu soțul ei a fost testată la vamă, iar după aproape o săptămână a fost anunțată, prin telefon, de o persoană de la Organizaţia de Sănătate din Grecia că este infectată cu COVID-19 şi i-a recomandat să se întoarcă în România.

La întoarcere, primul lucru pe care l-a făcut femeia a fost să se testeze. Atât ea, cât şi soţul ei au primit rezultate negativ.

„Eu, turist român aflat în Grecia, prima mea vacanţă aici, ruinată de un om, sau poate mai mulţi, incapabili de a-şi termina procedura, incapabili de a recunoaşte că au greşit… Vreau să văd acel rezultat al testului făcut în vamă. Cer prea mult? Eu încă nu pot dormi liniştită. Aş vrea să îi privesc în ochi şi să îi întreb dacă ei dorm liniştiţi acum că m-am dovedit a fi negativă…”, a spus femeia.

Ministrul delegat pentru protecție civilă al Republicii Elene, Nikos Hardalias, a declarat, joi, că 61 de cetățeni români ar fi fost depistați pozitiv pentru infecția cu COVID-19 pe teritoriul Greciei.

Potrivit MAE, Ambasada României la Atena a întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile elene competente pentru a obține informații suplimentare cu privire la situația celor 61 de cetățeni români care ar fi confirmați cu COVID-19 pe teritoriul Greciei și despre starea lor de sănătate.

 

Mediafax


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *