USR PLUS către PNL: ”Afară cu Robu!”. Replica liberalilor: ”Nu e treaba voastră!”

robu si fritz 1

O postare a fostului primar Nicolae Robu a stârnit reacții din partea USR PLUS, această formațiune fiind indignată de modul în care s-a exprimat Robu la adresa unor persoane publice, pe care le-a catalogat drept ”nulități”.

Iată comunicatul USR PLUS: ”Grupul consilierilor locali ai USR PLUS cere PNL Timișoara să se delimiteze fără echivoc de insultele adresate unor intelectuali publici reputați de către fostul primar Nicolae Robu, membru al partidului.  Daniel Vighi, Vasile Popovici, Marcel Tolcea și Corina Șuteu au făcut cunoscută cultura Timișoarei, respectiv a României, în lume și au fost, dintotdeauna, repere de verticalitate morală și de claritate a principiilor democratice, împreună cu mulți alți scriitori, eseiști, profesori și artiști.

Primii trei au contribuit la crearea, în Timișoara, a unui spațiu de dezbatere viu, sunt profund atașați valorilor Revoluției și orașului, de libertate, progres și multiculturalitate. Iar Corina Șuteu, fost ministru al Culturii, cea care a demarat procedura de înscriere a sitului Roșia Montana în patrimoniul UNESCO, este unul dintre cei mai performanți manageri culturali ai României și suntem mândri că e o susținătoare a Timișoarei Capitală Culturală.

Modul în care aceștia sunt defăimați de fostul primar al Timișoarei este sub demnitatea acestui oraș care-și cunoaște și drumul și valorile.  PNL Timișoara are datoria să se disocieze public de discursul josnic, sub normele unei comunități civilizate, al fostului primar și să-l excludă din partid”.

CITEȘTE ȘI: Klaus Iohannis: „La noi campania de vaccinare a fost un succes. Noi practic am oprit pandemia/ Fiecare român ar face bine să se vaccineze, dacă nu vrea să ajungă la spital”

Reacția liberalilor nu a întârziat, aceștia nefiind de acord cu amestecul USR PLUS în bucătăria internă a altui partid: “Punctul de vedere exprimat de domnul Nicolae Robu a fost unul personal, nu din calitatea de membru al Partidului Național Liberal. Astfel, PNL nu se poate implica în gestionarea aspectelor care țin de viața și activitatea privată, așa cum suntem siguri că se întâmplă și la USR-Plus.

Le atragem atenția colegilor de la USR-PLUS că solicitarea lor ca un membru de partid să fie dat afară din PNL este cel puțin ciudată. PNL nu și-a permis niciodată să le ceară colegilor din USR-PLUS să elimine un membru de partid chiar dacă au existat cazuri în care atacurile la adresa liderilor PNL Timiș și chiar la adresa premierului Florin Cîţu, au fost de o virulență extremă, depășind cadrul civilizat al unui dialog politic onest.

Ne delimităm de limbajul extremist si violent indiferent de zona politică din care face parte cel ce îl enunță și considerăm că primul pas către un discurs public curat și respectuos este renunțarea la manipularea opiniei publice prin solicitări politicianiste și asocieri forțate. În mai multe rânduri, membri USR au instigat la ură și chiar au desfășurat activități la limita legii fără ca aceștia să fie excluși din partid”.

Foto: Seba Tătaru


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “USR PLUS către PNL: ”Afară cu Robu!”. Replica liberalilor: ”Nu e treaba voastră!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *