Captură masivă de îmbrăcăminte și accesorii contrafăcute, în vestul țării

Captură masivă de îmbrăcăminte și accesorii contrafăcute, în vestul țării

Inspectorii vamali din cadrul Serviciului supraveghere şi control vamal din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Timişoara au reţinut o cantitate impresionantă de articole de îmbrăcăminte, încălţăminte şi accesorii (ceasuri, portofele, genţi, curele) susceptibile de a aduce atingere unui drept de proprietate intelectuală.

La solicitarea lucrătorilor poliţiei de frontieră din cadrul punctului de trecere a frontierei Vărșand, s-a efectuat un control vamal asupra unui automarfar înmatriculat în România, condus de un cetăţean turc. Respectivul transporta articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte sub supraveghere vamală, din Turcia către Belgia.

În urma controlului vamal amănunţit, efectuat de echipa formatǎ de inspectorii vamali ai Serviciul de Supraveghere şi Control Vamal din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Timişoara, au fost identificate 38.050 articole îmbrăcăminte, încălţăminte şi accesorii (ceasuri, portofele, genţi, curele) în valoare de 120.000 de euro, susceptibile de a aduce atingere unui drept de proprietate intelectuală. De asemenea, în automarfar erau dosite, în scopul sustragerii de la controlul vamal, 181 de colete, conținând 8.705 articole de îmbrăcăminte, încălţăminte şi accesorii fără marcă protejată.

Autoritatea vamală a procedat la reţinerea bunurilor, precum şi la verificarea, la reprezentanţii titularului de marcă, a tuturor articolelor susceptibile de a aduce atingere unui drept de proprietate intelectuală. În cauză a fost deschis dosar de cercetare penală, întrucât fapta ar putea întruni elementele constitutive ale infracţiunii de contrabandă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns