USR a demonstrat că are majoritate în Consiliul Local Timișoara

consiliul local

Consiliul Local Timișoara a adoptat, cu puțină vreme în urmă, la o ședință cu scandal, două hotărâri conform cărora primarul, viceprimarii și alte persoane din conducerea primăriei, precum și consilierii locali să își facă publice actele de studii și domiciliul.

CITEȘTE ȘI: Adio mansarde la blocurile din Timișoara

Deciziile nu le-au convenit celor de la USR PLUS și în special primarului Dominic Fritz, vizat direct de cele două hotărâri. Prefectul de Timiș, provenit de la USR PLUS, a trimis cele două decizii înapoi consiliului local, în ideea ca acestea să fie revocate ca fiind ilegale.

La ședința în plen din această săptămână, demersul prefectului a fost luat în discuție, iar aleșii au fost chestionați, din nou. „Nu e o întrebare formală, ci este una politică. Trebuie să fie clar şi pentru dăţile viitoare. Voi aţi trecut acest proiect cu un singur vot, cu 14 voturi. Mie nu mi-a convenit rezultatul, bag o plângere prealabilă, şi o bag atunci când cineva de la voi e bolnav. Mie mi se pare o cale politică foarte periculoasă, pentru că creăm o cale să revenim din nou şi nou asupra votului în CLT. Doar dacă o majoritate inversă se naşte, OK. Dar nu să fiţi voi obligaţi, care aţi strâns cu chiu cu vai 14 voturi, să trebuiască să strâng 14 voturi. La fel cu organigrama. Politic, mi se pare mai corect că cei care vor să răstoarne o decizie, ei să strângă o majoritate. Nu cei care vor să menţină o decizie să strângă voturi. Mi-ar fi mie mai simplu să votaţi pentru menţinere, că probabil nu strângeţi 14 voturi azi, de aceea va recomand să votaţi pentru revocare”, le-a spus Dominic Fritz consilierilor.

Cele două decizii au fost revocate prin vot, USR PLUS reușind să contureze o nouă majoritate, cu ajutorul consilierului local Raul Ambruș, de la PNL. Acesta a fost implicat în scandalul alegerilor pentru conducerea PNL Timișoara, organizație al cărei președinte ar fi dorit să devină.

În acestui episod care a făcut înconjurul țării, Raul Ambruș a fost suspendat din partid, iar acum a decis să voteze alături de USR PLUS, ceea ce înseamnă că acest partid și-a creat o majoritate simplă în Consiliul Local Timișoara, celor 13 aleși din totalul de 27 pe care îi avea deja alăturându-se și un rebel din PNL.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *