„Urmează cele mai dificile meciuri din campionat”

baschet 3

SCM Timişoara şi-a asigurat pentru a treia oară consecutiv prezenţa în grupa de elită a Ligii Naţionale de baschet masculin. Nu va exista pauză între cele două faze ale campionatului.

CITEȘTE ȘI: Un şofer s-a sinucis în maşină după ce a primit poze compromiţătoare cu soţia lui. Orlando locuia în Timişoara alături de soţia şi de fetiţa lui

Aşa cum v-am anunţat, prima partidă pe care o vor disputa „leii” din Banat în Top 6 va avea loc mâine, cu începere de la ora 18, la sala „Constantin Jude”, împotriva liderului CSU Sibiu. Preşedintele Ilie Triţoiu a făcut o analiză a primei părţi stagionale:

„La cum am arătat la începutul perioadei de pregătire nu credeam că o să întâmpinăm prea multe probleme pe parcursul campionatului.

Am arătat bine ca echipă, solidă, cu relaţii de joc ce se legau. Din păcate, au fost patru meciuri grele în primele etape, cu echipele de top şi cu patru înfrângeri. Ne-am pierdut din încredere, moralul a fost afectat, astfel că am fost nevoiţi să trecem la reconstrucţie şi, încet-încet, ne-am redresat.

CITEȘTE ȘI: Veste bună pentru locuitorii unui sat timișean

Totuşi, a fost mai greu decât mă aşteptam, pentru că în acest sezon echipele sunt foarte echilibrate.

Emoţii au fost doar la meciul cu Steaua, din etapa a 12-a, pentru că împotriva lor am dus lupta pentru locul al şaselea. Steaua a început cu două victorii importante, cu Oradea, acasă, şi la Cluj. Nu credeam că ne vom bate cu steliştii pentru accesul în Top 6″.

Ilie Triţoiu a dezvăluit aşteptările pe care le are în privinţa evoluţiilor din Top 6:

„Urmează cele mai dificile meciuri din campionat în această grupă de elită. Încercăm calificarea în play-off de pe o poziţie cât mai bună, pentru a aborda cu alt moral jocurile ce vor urma. Sincer, locul al cincilea este obiectivul realist.

CITEȘTE ȘI: Timişul a urcat pe locul al treilea la tranzacţionările de imobile

Avem nevoie de linişte şi de stabilitate, căci suntem pe un drum bun. Suntem foarte echilibraţi pe toate posturile. Echipa are o rotaţie lungă în comparaţie cu loturile aliniate de-a lungul timpului.

Dacă în alte sezoane aveam şapte-opt jucători în rotaţie, acum avem zece, cu posibilitatea de a veni şi copiii din urmă, pentru că au crescut. Asta mă face să spun că posedăm un lot mai bun decât în precedentele două sezoane, când am reuşit să menţinem un nucleu de baschetbalişti.

Suferim, însă, la relaţiile de joc. Deşi au trecut atâtea luni, sunt unele lucruri ce nu merg aşa cum ne-am dorit, în special la poziţia 1.

Avem aşteptări mai mari de la conducătorii de joc, deoarece există soluţii, dar nici unul nu îndeplineşte 100 la sută rolul său”. În luna ianuarie, SCM Timişoara va juca şi în Cupa României.

Dacă se va califica la turneul final, gruparea alb-violetă îşi doreşte să obţină dreptul de organizare a acestuia.

„Debutăm la final de ianuarie, cu Sighetu Marmaţiei, în optimile de finală. Ne dorim mult să ajungem în Final 4.

S-a revenit la acest turneu final de patru echipe după două sezoane cu opt finaliste. Şi, de ce nu, ne dorim să organizăm F4, pentru care însă avem nevoie de sprijin”, a precizat Ilie Triţoiu, care a mai spus că în perioada următoare nu vor exista mişcări de trupe la SCM Timişoara:

„Nu intenţionăm să facem nici un transfer. Dimpotrivă, vrem să păstrăm ceea ce avem, pentru că la modul general suntem mulţumiţi cu actualul lot.

Din păcate, suferim puţin şi pe banca tehnică. Deşi îl avem în staff-ul tehnic pe Nenad Markovici, el nu poate fi lângă noi, din pricina unor probleme familiale, la Jagodina. Sperăm ca odată cu finalul sezonului să revină alături de noi.

Cristian Bota este relativ singur în această perioadă şi se vede acest lucru, este greu să gestionezi un lot de 14 jucători.

Iniţial l-am numit pe Petru Czmor ca secund, dar el se ocupă mai mult de partea fizică şi mai are echipa U16.

Vom vedea ce va fi, însă este clar că avem nevoie de o întărire pe bancă. Este greu ca Bota să gestioneze această situaţie, dar el are încrederea noastră şi sper să ajungem la un final cât mai bun împreună”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *