Timişul a urcat pe locul al treilea la tranzacţionările de imobile

Vânzarea de imobile, în ușoară creștere

Cu 31.558 de tranzacţionări de proprietăţi imobiliare în 2018, Timişul a urcat pe locul al treilea la nivel naţional, cu o poziţie mai sus în comparaţie cu anul anterior, fiind devansat de Bucureşti, cu 83.066 astfel de operaţiuni înregistrate de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, şi Ilfov, cu 34.575.

CITEȘTE ȘI: Un şofer s-a sinucis în maşină după ce a primit poze compromiţătoare cu soţia lui. Orlando locuia în Timişoara alături de soţia şi de fetiţa lui

Clujul, un alt judeţ forte în ceea ce priveşte dezvoltarea economică, s-a plasat anul trecut pe locul imediat următor Timişului, cu doar 26.995 de vânzări de unităţi locative, clădiri şi terenuri.

Judeţul bănăţean a reuşit să bată Clujul

E de remarcat, însă, că piaţa imobiliară a consemnat la nivelul întregii ţări un regres important, de peste 20 de procente, în comparaţie cu 2017.

CITEȘTE ȘI: Veste bună pentru locuitorii unui sat timișean

Mutaţii serioase sunt vizibile şi în partea superioară a topului, unde Clujul, care ocupase locul al doilea în 2017, cu 43.774 vânzări-cumpărări de construcţii şi terenuri, dar în 2018 a înregistrat o scădere cu peste 60 la sută!

În Timiş, judeţ care în anul precedent se situa pe locul al patrulea, cu 35.068 de tranzacţionări, scăderea nu a fost nici pe departe atât de abruptă, mai exact cu numai 11 procente.

Aradul, situat printre judeţele din top 10

La nivelul Regiunii Vest regăsim şi un alt judeţ cu o efervescenţă considerabilă a pieţei imobiliare, Aradul, plasat pe locul al nouălea pe ţară în 2018, cu 15.292 de tranzacţii.

Celelalte două judeţe ale regiunii noastre s-au situat, însă, în a doua jumătate a topului naţional: Hunedoara a consemnat 7.342 de noi proprietari de imobile, poziţionându-se pe locul 27, iar Caraş-Severin, cu numai 5.096, a ocupat locul 36.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *