Deficitul de forţă de muncă are consecinţe tragice. În Timiș s-au produs, anul trecut, 37 de accidente mortale

pavel kasai

Lipsa de personal de pe piaţa forţei de muncă produce şi tragedii. Din cauza instructajului făcut în grabă sau chiar a lipsei oricăror pregătiri anterioare angajării, se produc tot mai multe nedorite accidente de muncă.

CITEȘTE ȘI: Un şofer s-a sinucis în maşină după ce a primit poze compromiţătoare cu soţia lui. Orlando locuia în Timişoara alături de soţia şi de fetiţa lui

În judeţul Timiş, anul trecut s-au produs 37 de accidente mortale, iar alte 628 de persoane au rămas în incapacitate temporară de muncă.

A crescut, de asemenea, numărul persoanelor angajate fără forme legale, fiind depistate 509 cazuri, faţă de 194, în 2017.

CITEȘTE ȘI: Veste bună pentru locuitorii unui sat timișean

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Timiş a intensificat numărul controalelor, acestea ajungând la 5.128. Totdată, au fost verificate aspectele semnalate în 1.552 de sesizări.

În total, s-au aplicat 4.968 de sancţiuni, cea mai mare parte a acestora constând în avertismente, 4.276, tocmai în ideea de a nu se produce sincope în producţie, care să afecteze dezvoltarea economică.

Se insistă foarte mult pe prevenţie şi pe conştientizarea pericolelor care pot apărea dacă nu se respectă legea.

„În această perioadă, noi acţionăm în două mari direcţii, acestea constituind şi obiectivul central al activităţii noastre.

CITEȘTE ȘI: Înjunghiat de 13 ori de iubită, un tânăr a cerut-o în căsătorie în faţa instanţei

Este vorba de depistarea persoanelor care lucrează fără forme legale de anagajare, aşa-zisa muncă la negru, precum şi de prevenirea producerii accidentelor de muncă, acestea înregistrându-se cel mai des în sectorul construcţiilor.

Desigur, este necesară şi o evaluare corectă a riscurilor pentru securitatea şi sănătatea în muncă”, a declarat Pavel Kasai (foto), inspector-şef al ITM Timiş.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *