Urmărit penal pentru dare de mită, Nicolae Bitea, membru în BPJ al PNL Timiș, se autosuspendă din partid

Urmărit penal pentru dare de mită, Nicolae Bitea, membru în BPJ al PNL Timiș, se autosuspendă din partid

DNA a anunțat, în cursul zilei de astăzi, că a început urmărirea penală a deputatului PNL de Timiș, Cosmin Șandru, și a directorului general al Societății de Transport Public Timișoara, Nicolae Bitea. Cei doi ar fi încercat să corupă un parlamentar să nu voteze moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, conform HotNews.ro.

Astfel, la data de 1 octombrie 2021, în contextul în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea de cenzură inițiată pentru retragerea încrederii acordate Guvernului României, suspecții Șandru Cosmin și Bitea Nicolae-Florin i-ar fi promis unei persoane, deputat în Parlamentul României, numirea unor apropiați în posturi de conducere a unor instituții publice.

CITEȘTE ȘI:Puteam avea cărbune ieftin, dar autoritățile timișorene au fost nepăsătoare. „Iată dovada! Inconștienților, să vă fie rușine!”

Pentru a beneficia de această „favoare”, persoanei respective i s-a cerut să absenteze de la ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului, din data de 05 octombrie 2021, în care urma să fie dezbătută și supusă la vot moțiunea menționată mai sus. Ulterior, liderul AUR George Simion a publicat pe contul său de YouTube o înregistrare audio în care spunea că este vorba despre deputatul PNL Cosmin Șandru care încerca să îl convingă pe deputatul AUR Ciprian Titi Stoica să lipsească de la votul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Simion spunea că a trimis înregistrările la DNA, conform HotNews.ro.

În cursul acestei după-amieze, Nicolae Bitea, membru al Biroului Politic Județean PNL Timiș, a anunțat că se autosuspendă din PNL, până la finalizarea anchetei. De asemenea, având în vedere că este o anchetă în curs, nu va face nici un fel de declarații.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Urmărit penal pentru dare de mită, Nicolae Bitea, membru în BPJ al PNL Timiș, se autosuspendă din partid

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *